Hallandsposten

Ravens jagar plats i Kvalserien: ”Sexpoängsm­atch”

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

En femma är på skadelista­n. Men Halmstad Ravens har en plats i kvalserien till division 2 i egna händer. – Vinner vi mot Glimma är det en stor möjlighet att bli topp fyra, säger Ravens tränare Thomas Johansson.

Halmstad Ravens är redan klart för playoff-spel.

I de sista två omgångarna kan man även säkra en direktplat­s i kvalserien till division 2.

Men då krävs en seger på torsdag kväll hemma mot Glimma.

– Pantern är i princip hela klart, i övrigt är det nog helt öppet. Göteborg och Hovås är en vinst bort för oss så vinner vi mot Glimma ser det spännande ut oavsett om vi skulle förlora sista matchen mot Pantern. Vi har hyfsat bra målskillna­d mot Hovås, säger huvudträna­re Thomas Johansson.

Skulle man missa kvalserien får man ändå spela vidare i playoff så oavsett förlängs säsongen och chansen att nå division 2.

Och Ravens bör bara bli starkare. Den senaste tiden har man saknat en femma i spelare på grund av skador där det är värst med ögonskadad­e Jonas Joelsson och Adam Hassel som brutit ett ben i handen.

Halmstad Ravens spelar en sexpoängsm­atch i kväll.

Däremot är Sebastian Salomonsso­n, Lucas Nielsen och Andreas Andersson nära spel.

– Det är spelare som är viktiga att få in i en kvalserie, i alla fall minst tre av dem. Då har vi fyra kedjor och är svåra att stoppa. Men mot Glimma har vi bara 16 spelare, klarar vi det är det en liten bragd, säger Thomas Johansson.

– Det blir en äkta sexpoängsm­atch mot Glimma. En liten final och ett hatderby på samma vis som Hammers och Troja.

 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden