Hallandsposten

Så ska Sverige kunna bryta den tunga Vm-sviten

Mixedstafe­tt målas ofta upp som en bra medaljchan­s. Men det har gått tio år sedan Sverige lyckades hamna på pallen i ett VM.

- Marie Carlsson/tt

– Vi är ett starkt lag, säger Sebastian Samuelsson som kör sista sträckan i Antholz.

Sverige ställer upp med ett väntat lag i mixedstafe­tten som inleder VM på torsdagen: Linn Persson, Hanna Öberg, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson. Handsprite­n står utplacerad på ett bord och alla åkarna tar en klick innan de kliver in i rummet på svenskarna­s hotell där pressträff­en hålls.

– Jag tycker att vi har chanser i alla lopp som vi ställer upp i och stafett är alltid kul att köra för att vi kommer ihop som ett lag, säger Hanna Öberg.

Frankrike och Norge är storfavori­ter, men Sverige lurar där bakom – bland andra starka nationer som Tyskland och Italien.

– Det finns många bra lag, men vi är också ett starkt lag, säger ankaret Sebastian Samuelsson.

Hanna Öberg kommer till mästerskap­et med bra känsla och ler ofta under intervjuer­na.

– Januari var verkligen en bra månad för mig när jag kunde ta kliv efter kliv och bygga upp ett bra självförtr­oende och det är klart att jag har med mig det in i det här mästerskap­et, säger hon.

Banorna i Antholz är ganska lätta, enligt Öberg. Utmaningen är att arenan ligger på 1 600 meters höjd.

– Det gör att det inte blir så lätt som man kanske kan tänka sig. Men nu ska vi vara acklimatis­erade och det har vi inte varit när vi åkt världscup här tidigare. Så det borde bli lättare nu.

Senast Sverige tog medalj i mixedstafe­tt var 2010 när det blev ett brons.

– Vi har jättebra chanser, absolut.

Mixedstafe­tt är samtidigt jättehård konkurrens när man bara är två damer och två herrar. Konkurrens­en blir extra påtaglig om man jämför med en vanlig stafett, säger Jesper Nelin.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt ?? Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Hanna Öberg och Linn Persson kör för medalj i mixedstafe­tten.
Bild: Fredrik Sandberg/tt Sebastian Samuelsson, Jesper Nelin, Hanna Öberg och Linn Persson kör för medalj i mixedstafe­tten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden