Hallandsposten

Storstjärn­an till Halmstad för gala

Svenske Ufc-storstjärn­an Alexander ”The Mauler” Gustafsson kommer till Halmstad för en Mma-gala i slutet av mars. David Jacobsson är med både som arrangör och fajter. – Vi behöver få mer ögon på sporten så folk inser att det inte är barbarer som håller på

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se

Sport: ”Han är den näst mest kända idrottaren i Sverige efter Zlatan”. Så säger arrangören av ny Mma-gala om evenemange­ts dragplåste­r Alexander Gustafsson.

David Jacobsson har genom sitt företag Wolf Fight Promotion arrangerat två Mma-galor i Halmstad, den senaste i höstas.

Den 28 mars är det dags igen när han tillsamman­s med AK Fighting Championsh­ip, som beskriver sig som Skandinavi­ens ledande Mma-organisati­on, arrangerar AK Fighting Championsh­ip 4 i Halmstad arena.

– Det kommer bli riktigt bra. Vi siktar på 2 000 besökare i Arenan och det blir förhoppnin­gsvis en fullsatt hall i A1:an, säger David Jacobsson.

” Han är den näst mest kända idrottaren i Sverige efter Zlatan.

Han kommer gå sin första match på hemmaplan i Halmstad mot John Redmond i en av galans huvudmatch­er.

– Han är lagkamrat med Conor Mcgregor och har gått runt 20 matcher och knockat en kille som är med i UFC nu. Han är tuff och lite underskatt­ad.

Galans största dragplåste­r blir kanske ändå tidigare Ufc-storstjärn­an

Alexander ”The Mauler” Gustafsson som avslutade karriären i somras efter förlusten mot amerikanen Anthony Smith i Globen, men som kommer till Halmstad – inte som fajter – utan som delägare i AK Fighting Championsh­ip.

Alexander Gustafsson kommer tillsamman­s med ett annat stort svenskt Mma-namn, Ilir Latifi, vara på plats för en så kallad Meet and greet.

– Det kommer bli riktigt stort. Han (Alexander Gustafsson) var bland de mer populära fajters i världen och är enligt mig i alla fall den näst mest kända idrottaren i Sverige efter Zlatan. Det är suveränt att ha med honom och det blir en väldigt stor gala, säger David Jacobsson.

På galan kommer såväl rutinerade fajters som framtidslö­ften delta.

David Jacobsson hoppas att galan ska få ännu fler att ”upptäcka” sporten i Halmstad.

– Vi behöver få mer ögon på sporten så folk inser att det inte är barbarer som håller på utan akademiker, hantverkar­e, vanliga personer. Vi får visa att det är en sport som vilken som helst.

Upplever du att rädslan för att det kan bli ganska blodigt och se ganska otäckt ut i vissa stunder har börjat minska lite?

– Det kan hända, men det är folk som dör i ridsport och sånt också. Man kan inte leva livet med dubbla hjälmar och säkerhetsb­älten alltid. Det viktiga är vad som händer efter. Vi omfamnar varandra med respekt, går därifrån och är kompisar efteråt. Jag har aldrig sett ett enda bråk på en Mma-gala och jag har varit på ganska många.

David Jacobsson

 ?? Bild: Simon Hastegård/bildbyrån ?? Alexander Gustafsson kommer till Halmstad för en Mma-gala i Halmstad arena den 28 mars.
Bild: Simon Hastegård/bildbyrån Alexander Gustafsson kommer till Halmstad för en Mma-gala i Halmstad arena den 28 mars.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden