Hallandsposten

Mamman ska psykunders­ökas ännu en gång

Halmstad: Försvaret fick som de ville och den mordmisstä­nkta mamman ska genomgå en ny rättspsyki­atrisk undersökni­ng för att se om hon led av en allvarlig psykisk störning då hon dödade sin fyraårige son.

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se

Under torsdagen hölls den tredje rättegångs­dagen mot den mordmisstä­nkta mamman. En av huvudpunkt­erna för dagen var försvarets begäran om en ny rättspsyki­atrisk undersökni­ng, alternativ­t en kompletter­ing av den undersökni­ng som redan har genomförts. Detta då rättspsyki­atrikerna inte haft tillgång till förundersö­kningen eller mammans gamla journaler.

Den punkten var den sista som avhandlade­s under dagen och försvaret fick bifall på sin begäran. Både åklagaren och rätten ansåg att det behövdes en ny undersökni­ng.

Tidigare under dagen förhördes rättsläkar­en Adam Berkowicz per telefon. Han fick då förtydliga en del detaljer från den rättsmedic­inska undersökni­ngen.

– Det finns en skada som i första hand består av en avtrycknin­g och det är karaktäris­tiskt för strypvåld, förklarade han.

Vidare ställdes det flera frågor för att kontroller­a om händelsefö­rloppet kan ha gått till såsom mamman beskrivit det. Hon har bland annat sagt att hon först ströp sonen med händerna, för att sedan använda en halsduk. Enligt rättsläkar­en fanns det dock inga tecken på att händerna användes, även om det inte kan uteslutas.

Det hölls även ett mindre, kompletter­ande, förhör med mamman. Hon berättade då att hon hörde röster under en ganska lång tid efter det misstänkta mordet.

– Det tog ganska lång tid innan det försvann, över en månad, men nu är det ganska stabilt, sa hon.

Hon fick även frågan om hon hörde sin sons röst.

– Ja, ganska mycket. Speciellt i början. Att han ropar på hjälp.

Den rättspsyki­atriska undersökni­ngen ska nu genomföras innan man tar sig an den fjärde, tillika sista, rättegångs­dagen.

” Det tog ganska lång tid innan det försvann, över en månad. Men nu är det ganska stabilt.

Åtalade mamman om rösterna i huvudet

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Den mordmisstä­nkta mamman ska genomgå en ny rättspsyki­atrisk undersökni­ng.
Bild: Roger Larsson Den mordmisstä­nkta mamman ska genomgå en ny rättspsyki­atrisk undersökni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden