Hallandsposten

Nya fynd gjorda av polis i Hälledesko­gen

Hällede: Mer än två veckor efter fyndet av likdelar i Hällede är offret ännu inte identifier­at. Personens tänder kan bli en viktig ledtråd för polisen.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

På kvällen lördagen 25 januari gjorde en privatpers­on det makabra fyndet i skogen vid Hällede, på gränsen mellan Halland och Skåne. Där låg delar av en död människa.

Polisen tror att det rör sig om en person som blivit mördad innan kroppsdela­rna lämnades på platsen. Kroppen var inte komplett.

Offrets identitet är fortfarand­e inte känd. Lars Gunnar Perlinger, biträdande chef för polisens enhet för grova brott, säger att man nu tror sig veta personens kön.

– Men vi har det inte bekräftat ännu. Det är en uppfattnin­g vi fått från rättsodont­ologen.

En odontolog är en tandläkare. Lars Gunnar Perlinger vill inte säga om huvudet har hittats eller bara tänder.

– Vi har tänder att tillgå för odontologe­n att titta på. Jag kommentera­r inte mer än så, säger han och tillägger att en definitiv bekräftels­e på personens kön kan väntas i nästa vecka.

” Vi har gjort vissa fynd och kommer att åka dit igen.

Skogsparti­et vid Hällede är fortsatt avspärrat. Polisen undersökte området på nytt i förra veckan.

– Vi har gjort vissa fynd och kommer att åka dit igen och göra nya undersökni­ngar, säger Lars Gunnar Perlinger.

Hittade ni fler kroppsdela­r eller var det andra typer av fynd?

– Jag vill inte kommentera vad vi har hittat.

Perlinger säger att såväl polisen som rättsmedic­in och Nationellt forensiskt center är involverad­e i att lösa gåtan kring kroppsdela­rna.

– Vi behöver både kunna uppskatta en ålder på den här personen och tidsbestäm­ma när det här har hamnat på platsen. Arbetet pågår för fullt.

Perlinger avslöjar inte hur mycket av kroppen som hittats eller i vilket skick kvarlevorn­a var. Han menar att det är en öppen fråga om de legat i skogen en kortare eller längre tid.

– Jag har faktiskt ingen uppfattnin­g. Vissa saker pekar på ett håll, andra på ett annat håll. Det blir bara spekulatio­ner, säger Lars Gunnar Perlinger.

Lars Gunnar Perlinger polisens enhet för grova brott

 ??  ??
 ?? Bild: Henrik Williamsso­n ?? Avspärrnin­gen runt fyndplatse­n i skogen har inte upphävts. Polisen har hittat nya saker där och kommer att fortsätta med tekniska undersökni­ngar.
Bild: Henrik Williamsso­n Avspärrnin­gen runt fyndplatse­n i skogen har inte upphävts. Polisen har hittat nya saker där och kommer att fortsätta med tekniska undersökni­ngar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden