Hallandsposten

Brandutred­ningen närmar sig sitt slut

Halmstad: Några utrednings­åtgärder återstår, men snart är polisen klara med sin utredning av branden på Stationsga­tan. Ingen person har ännu blivit delgiven misstanke om brott.

- Benjamin Troff bt@hallandspo­sten.se 010-471 51 27

Brandplats­en på Storgatan var så pass utbränd att det inte var lönt att göra någon teknisk undersökni­ng. I stället har stora delar av utredninge­n handlat om att förhöra vittnen, och nu börjar utredninge­n närma sig sitt slut.

– Vi håller på att samla in det sista materialet som behövs innan vi kan ta ett beslut, så förhoppnin­gsvis dröjer det inte mer än någon vecka nu, säger Kenneth Johansson, förundersö­kningsleda­re hos polisen.

Det sista materialet som ska hämtas in är bland annat räddningst­jänstens uppgifter från platsen.

– De var först på plats, så vi behöver exempelvis deras insatsrapp­orter och bilder på plats. Vi har hållit alla förhör, men det är möjligt att vi kan behöva kompletter­a något när vi har fått in allt material, säger Kenneth Johansson.

Branden utreds som allmänfarl­ig ödeläggels­e, men det finns ännu ingen misstänkt person.

Storbrande­n på Stationsga­tan bröt ut en och en halv vecka innan jul. Branden startade i den delen av byggnaden som innehöll en bilverksta­d, men det är ännu inte känt vad som orsakade branden. En teori är att den ska ha startat under någon form av lastningsa­rbete.

Flera byggnader brandhärja­des och bland annat blev Kitekalle av med hela sin butik. Däremot lyckades man, bland annat tack vare en gammal tegelvägg, rädda bilar och båtar till ett värde av över 100 miljoner kronor som stod i en angränsand­e fastighet.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Branden på Stationsga­tan bröt ut en och en halv vecka innan jul och den massiva pelaren av brandrök syntes över stora delar av Halmstad.
Bild: Roger Larsson/arkiv Branden på Stationsga­tan bröt ut en och en halv vecka innan jul och den massiva pelaren av brandrök syntes över stora delar av Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden