Hallandsposten

Drott står utan hall när USM:S finallag ska koras

HK Drott står som värd för ungdoms-sm för P19 i slutet av mars. Det finns bara ett problem. – Vi har ingen hall att vara i, säger Claes Andersson, en av tränarna för Drotts P19-lag.

- Linda Weinstock

Det är en av grupperna i USM:S steg fyra för P19 som kommer att avgöras i Halmstad där gruppettan och tvåan går till finalspele­t i Uppsala senare i vår.

Men när Drott skulle boka Halmstad arena för evenemange­t blev det kalla handen från Halmstad kommun.

– Tydligen arrangeras en

Mma-gala och inomhusfot­boll för barn i hallarna i Arenan och den som bokar först kommer också först, säger Andersson och fortsätter:

– Men det är omöjligt för oss att sitta och boka hallar i september när vi inte vet om vi går vidare i USM eller om vi får arrangera ett gruppsamma­ndrag.

” Det är omöjligt för oss att sitta och boka hallar i september.

Eftersom handbollen använder klister finns bara A1 och A2 i Arenan samt Alehallen att tillgå för Drott, i de andra sporthalla­rna är klister inte tillåtet.

– Alehallen är inte godkänd i Sm-sammanhang och de två andra hallarna är upptagna, suckar Andersson.

– Kan inte kommunen lösa detta måste de skaka fram en arena där de tillfällig­t tillåter klister i så fall.

I nuläget lutar det åt att det kan bli spel i Örjanshall­en, men det är inte en optimal arena enligt Claes Andersson.

– Det brukar komma mycket supportrar från de andra klubbarna och då är det tråkigt att tvingas ha det i en hall som inte har tillräckli­gt med åskådarpla­tser, säger han och fortsätter:

– I Örjanshall­en skulle dessutom publiken komma för nära planen. Det kan påverka exempelvis kantspelar­na och störa dem under matchen. Man kan jämföra det med att publiken skulle hänga över sargen under en ishockeyma­tch.

Nu återstår att se om Halmstad kommun kan hitta en lämplig hall att erbjuda Drott.

Claes Andersson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden