Hallandsposten

Malmborg om lugnet på isen: ”Inget som stör mig”

Hammerskee­pern Anton Malmborg har visat att han är lugnet själv ute på isen. Oavsett hur lagkamrate­rna spelar. 21-åringen glänste mellan stolparna när Hammers fortsatte jakten på Allettanfi­nalen.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se

Tre nya poäng in på kontot och Anton Malmborg, Hammers 21-årige målvakt, var en stark bidragande orsak till att Hammers hemmaslog Skövde med 4–1.

Han räddade flera frilägen och stod stabilt mellan stolparna när övriga laget darrade lite.

– Man får bra självförtr­oende av sådana räddningar. Sådana räddningar vill man göra varje match men det är inte varje dag man får det. Det är kul att få göra en bra insats, säger Malmborg.

Malmborg agerade lugnt och höll nollan – nästan hela matchen...

– Jag har väl alltid haft ett lugn när jag spelar och försöker ha det varje match. I dag var lugnet bra och då blev insatsen bra också, säger han och kommentera­r den spräckta nollan med 1.50 kvar av matchen:

– Det är alltid kul att hålla en nolla, det är bra för självförtr­oendet, men i slutänden är segern det viktigaste. Vinner vi med 4–0, 4–1 eller 4–3 är skit samma så länge vi tar tre poäng och det gjorde vi i dag så den missade nollan är inget som stör mig.

Hammersmål­vakten räddade dessutom ett tre mot ett-läge, när många på läktarplat­s nog hade räknat in ett Skövdemål, inklusive Dennis Santesson som var den som fick avsluta.

– De fick en tre mot etta och Alexander (Andersson, back) stod upp bra så att deras spelare som har pucken på kanten kom ner ganska djupt mot mål och lade upp den därifrån. Då blir inte förflyttni­ngen så lång så jag försökte bara få någon kroppsdel dit. Jag lyckades få pucken på mig, det var en bra räddning, säger Malmborg.

Tre poäng före tvåan Troja-ljungby med två matcher kvar att spela. Hur ska detta sluta?

– Vi tänker inte på annat än nästa match. Nu tänker vi på Mariestads­matchen och ska spela den först. Vi kan inte tänka längre än vad som kommer härnäst. Vi ska bara spela det spelet vi har gjort under hela säsongen så ska nog det gå bra, säger Malmborg.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Anton Malmborg räddade ett flertal frilägen när Hammers tog sig an Skövde på hemmais.
Bild: Roger Larsson Anton Malmborg räddade ett flertal frilägen när Hammers tog sig an Skövde på hemmais.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden