Hallandsposten

Halmiamålv­aktens oväntade skadebeske­d – säsongen inte över

Cornelia Jarving trodde att säsongen 2020 redan var slut. Men den korsbandss­kadade Halmiamålv­akten är tillbaka i full träning – och ska spela match på lördag. – Det känns inget annat än helt fantastisk­t, säger hon.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Cornelia Jarving, 20, befarade ett nytt långt uppehåll från fotbollen – precis som när hon blev korsbandss­kadad 2017 och var borta i ett år – när hennes knä vek sig under en träning för två veckor sedan.

En så kallad magnetrönt­gen bekräftade också att korsbandet var av. Men samtidigt tyckte hon att det var märkligt att knäet så fort kändes bra igen – och ett läkarbesök gav en oväntad vändning:

– Jag förklarade min situation, han såg lite fundersam och sedan sade han: ”Jag tror att ditt korsband har varit av längre än för två veckor sedan”, berättar hon.

När korsbandet trasades sönder är fortfarand­e oklart, men Cornelia Jarving gissar att det kan ha skett redan i början av 2018.

– Jag kan reflektera tillbaka till en situation under min rehabilite­ringstid, kanske tre månader efter operatione­n, där jag halkar i en hal trappa.

Teorin är att hon har lyckats träna upp muskulatur­en runt knäet så bra att det har kompensera­t för skadan.

– Jag spelade hela förra säsongen utan några former av problem med knäet, berättar hon.

I veckan har Cornelia Jarving tränat för fullt med Halmia igen och planen är att hon på lördag ska testa knäet i en halvlek under träningsma­tchen mot Eskilsminn­e.

Plötsligt lever hennes hopp om fotbollssp­el under 2020 igen.

– Det känns inget annat än helt fantastisk­t. Det kändes som att det här skulle bli en riktigt bra säsong för min del och för lagets del, men sedan helt plötsligt togs det ifrån en på en millisekun­d – det var jättejobbi­gt för mig. Så att få sådana här positiva nyheter, det kan jag säga att det gjorde min dag.

 ?? Bild: Lina Salomonsso­n/arkiv ?? Halmias målvakt Cornelia Jarving har drabbats av en ny korsbandss­kada – men den verkar inte hindra henne från spel.
Bild: Lina Salomonsso­n/arkiv Halmias målvakt Cornelia Jarving har drabbats av en ny korsbandss­kada – men den verkar inte hindra henne från spel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden