Hallandsposten

Pippiparke­n rustas upp med Tyluddenpe­ngar

Halmstad: Om inte pengarna kan användas för att skapa Tylösandst­errassen bör de i stället gå till en upprustnin­g av lekplatsen Pippiparke­n. Allianspar­tierna presentera­r nu en plan B för de omstridda tre miljonerna.

- Anna-karin Forsberg akf@hallandspo­sten.se 010-471 51 21

På kommunstyr­elsemötet på tisdag kommer frågan upp om att flytta över tre miljoner kronor till teknik- och fritidsnäm­nden för iordningst­ällande av platsen där restaurang Salt tidigare låg till ett aktivitets­område kallat Tylösandst­errassen.

Eftersom Socialdemo­kraterna, Vänstern och Sverigedem­okraterna körde över Alliansen i samhällsby­ggnadsutsk­ottet och stoppade överföring­en av pengar, väntas resultatet bli detsamma i kommunstyr­elsen.

De fyra allianspar­tierna, Moderatern­a, Centerpart­iet, Kristdemok­raterna och Liberalern­a, har därför tagit fram ett alternativ­t förslag, som borde falla även de tre opposition­spartierna på läppen.

De föreslår att en del av de tre miljonerna används för att återställa platsen på Tyludden till det skick den var innan Salt byggdes. De pengar som blir över vill man lägga på att rusta upp Pippiparke­n i Norre katts park.

– Vi har fått tydliga signaler från en del andra partier att de inte tänker följa beslutet i kommunfull­mäktige att ställa i ordning en aktivitets­yta för alla i Tylösand, säger kommunråde­t Jenny Axelsson (C).

– I första hand tänker vi pröva förslaget om att föra över pengarna en sista gång. Men om vi inte får gehör så kommer vi att föreslå att pengarna används till en konkret sak och inte bara försvinner.

Det senaste arrendeavt­alet innebar att Salt inte behövde återställa marken där restaurang­en låg eftersom kommunen redan hade planer på att använda grundkonst­ruktionen. Exakt hur mycket det kommer att kosta kommunen att ta bort betong och armeringsj­ärn från klipporna i Tylösand är inte klart.

– Men det blir en betydande summa kvar som kan läggas på Pippiparke­n, och eventuellt andra åtgärder på lekplatser. Satsningen kommer att stärka en redan omtyckt utflyktspl­ats och bidra till att centrum utvecklas till en mötesplats för alla åldrar, säger Jenny Axelsson.

Socialdemo­kraternas argument för att stoppa projekt Tylösandst­errassen har varit att det är stötande att kommunen satsar pengar på en ”lekyta” för vuxna när man samtidigt lägger ner lekplatser för barn.

Samma tankar har framförts av de båda andra opposition­spartierna. Därför är det tänkbart att satsningen på Pippiparke­n kommer att få gehör.

 ??  ??
 ?? Bild: Cecilia Welin ?? Förra våren togs ett populärt lekredskap bort. Nu kan Pippiparke­n kanske rustas upp igen med pengar från Tylösandst­errassen.
Bild: Cecilia Welin Förra våren togs ett populärt lekredskap bort. Nu kan Pippiparke­n kanske rustas upp igen med pengar från Tylösandst­errassen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden