Hallandsposten

20-tal kommunala fastighete­r till salu – behövs inte längre

Halmstad: Kronobränn­eriet och ett 20-tal andra kommunala fastighete­r ska säljas. Bland objekten finns också Fattighuse­t och Eldsberga kommunalhu­s.

- Anna-karin Forsberg

Fastighete­rna säljs via mäklare. I ett första skede lämnas ett tiotal fastighete­r till mäklare under våren. Senare under året kommer ytterligar­e åtta fastighete­r att läggas ut till försäljnin­g.

Enligt tillgångsf­örvaltare Inge Emanuelsso­n är ambitionen att avveckla det kommunala ägandet av fastighete­r där kommunen inte har någon verksamhet eller fastighete­r som saknar strategisk betydelse för framtida planering och exploateri­ng.

På 1980-talet köpte kommunen bland annat ett antal villor för att lösa bristen på platser i förskola och fritidshem. Nu finns inte längre behov av de här lokalerna.

Bland de mer kända byggnadern­a finns Fattighuse­t vid Lilla torg, Kronobrän

Eldsberga kommunhus säljs. neriet på Söder och Mahults gamla småskola, som bland annat använts av föreningen Unga örnar. När det gäller Kronobränn­eriet har beslut om försäljnin­g fattats av samhällsby­ggnadsutsk­ottet men ärendet ska gå vidare till kommunstyr­elsen för slutligt avgörande.

Inge Emanuelsso­n beskriver, i ett pressmedde­lande, fastighete­n i Mahult som en pärla som ligger intill sjön.

De fastighete­r som nu lämnats till mäklare är en lägenhet (senast använd som kontor) på Strandgata­n, två lägenheter på Vattugatan, en villa i Getinge, två villor i Steninge, en stadsvilla på Nyhem, en villa på Kärleken en villa i Skipås och en lägenhet på Östergård.

 ?? Bild: Halmstads kommun ??
Bild: Halmstads kommun

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden