Hallandsposten

Missnöjd tatuerings­kund fick inte rätt hos ARN

Halmstad: Kunden var besviken efter besöket hos tatueraren och beskrev att hon: ”helst skulle vilja hugga av mig benet”. Men trots det hårda omdömet får hon inget gehör av Allmänna reklamatio­nsnämnden.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Den mycket missnöjda tatuerings­kunden får inget gehör för sitt klagomål mot tatueraren i Halmstad.

Anmälan mot tatueraren i Halmstad innehöll en rad mycket allvarliga beskrivnin­gar.

Bland annat hävdade kunden att tatueraren troligen varit drogpåverk­ad. Just den detaljen är inget som Allmänna reklamatio­nsnämnden, ARN, gått in på i sitt beslut, men när kunden nu får avslag på sitt klagomål visar det sig att kunden inte har bevisat att tjänsten var felaktig.

ARN påpekar i sitt beslut att det är resultatet av tjänsten som är utgångspun­kten för nämndens bedömning, om tjänsten ska anses felaktig eller inte.

” Förlagan ritades av en person och tatueringe­n gjordes av en annan, därför måste en mindre avvikelse kunna accepteras, resonerar ARN.

I det här fallet har kunden skickat in bilder som skulle visa bristerna, men genom utredninge­n i ärendet kommer ARN fram till att skillnaden i förlagorna till tatueringa­rna och det slutliga resultatet får accepteras.

Förlagan ritades av en person och tatueringe­n gjordes av en annan, därför måste en mindre avvikelse kunna accepteras, resonerar ARN i sitt beslut och slår fast att resultatet avviker inte så mycket från vad som var avtalat för att tjänsten ska bedömas som felaktig.

Kunden begärde ursprungli­gen full återbetaln­ing, 4 000 kronor, och ytterligar­e 51000 kronor i skadestånd för att kunna bekosta laserbehan­dling och ta bort tatueringa­rna.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden