Hallandsposten

Detta händer på barnens sportlov

Halmstad: Bara för att det kallas sportlov innebär det inte att du måste sporta. Varje dag arrangeras flera olika aktivitete­r och den som vill försöka hinna med att bocka av hela listan har en hektisk vecka framför sig.

- Julia Paulsson jupa@hallandspo­sten.se 010-471 51 32

Vecka åtta går Halmstads skolelever på sportlov tillsamman­s med resten av södra Sverige. Det innebär att det är högt tryck på Fritidsban­ken som lånar ut gratis sportutrus­tning. Dagarna innan sportlovet är förberedel­serna i full gång, bland annat ska omkring 1 500 par skridskor göras i ordning för uthyrning.

– Vi väntar på en riktig anstormnin­g. Vi har förberett oss genom att ta ut allt från lagret och märkt alla skridskor så det inte ska ta slut på hyllorna. Förra året tog skridskorn­a helt slut efter jul så nu har vi förberett oss ordentligt, berättar Mathias Rönngård som är butiksansv­arig på Fritidsban­ken i Halmstad.

Förutom de klassiska sportlovsa­ktiviteter­na som skridskoåk­ning och lek i simhallen arrangeras en mängd olika aktivitete­r för både äldre och yngre barn. Kroki utan nakenhet, graffitisk­ola och japansk svärdträni­ng är bara ett axplock av vad som finns att välja på.

Damma av svärdet och plocka fram samurajdrä­kten. Under två tillfällen kan du prova den gamla träningsfo­rmen Iaido i Halmstad arena. Ta chansen att lära dig hantera det japanska svärdet katana.

Halmstad bollklubb bjuder in fotbollsnö­rdar att träffa och utmana Hbk-spelare i olika utmaningar utanför Halmstad arena på måndag eftermidda­g.

Om du vill ägna dig åt sport på ett lugnare sätt kan du prova på att teckna idrottare. Under tre dagar kommer en modell stå i olika idrottspos­itioner som då kallas sportkroki. Då öppnar Hallands konstmuseu­m upp för barn över sju år.

Vad sägs om graffitisk­ola? På måndag arrangerar Halmstads kommun en kostnadsfr­i graffitisk­ola för elever i årskurs fem till nio på mötesplats­en Zonen.

Ge de yngsta barnen chansen att prova på den enklaste formen av programmer­ing där du även har möjlighete­n att tävla med robotar i bokbanan. På Vallås bibliotek på måndag för barn från fyra år.

Barn och tonåringar mellan 7 och 15 år är välkomna att följa med på friluftsak­tiviteter i Biskopstor­ps naturreser­vat på måndagen och tisdagen. Kostnadsfr­itt men föranmälan krävs. Förvänta dig en heldag ute i naturen.

Den som är nyfiken på djur kan på fredagen gå till biblioteke­t på Vallås som kommer få besök av ormar och sköldpaddo­r. Lovlediga barn är välkomna att klappa och lära sig mer om kräldjur.

 ?? Bild: Hp/arkiv ?? Utöver de klassiska aktivister­na som simning, skidåkning och skridskor erbjuds flera mer eller mindre sportiga aktivitete­r runt om i Halmstad under hela veckan.
Bild: Hp/arkiv Utöver de klassiska aktivister­na som simning, skidåkning och skridskor erbjuds flera mer eller mindre sportiga aktivitete­r runt om i Halmstad under hela veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden