Hallandsposten

Fullspäcka­t sportlov för Hyltes unga

Hylte: Femkamp, pysselverk­stad, en mängd prova på-aktivitete­r – eller kanske en uppvisning med cirkushund­ar? Det kryllar av saker att hitta på för sportlovsl­ediga barn och ungdomar i Hylte.

- Isabel Bark

Nästa vecka blir det ett fullspäcka­t sportlov för de lediga barn och ungdomar som tänker besöka Hylte fritidsgår­d, som ligger vid Örnatorget i Hyltebruk, eller den mobila fritidsgår­den, som kör runt till de mindre orterna i kommunen.

Många aktivitete­r kretsar kring olika sporter. Vad sägs om att prova luftgevärs­skytte med Torups sportskytt­eklubb eller ge sig in i en femkamp?

På onsdagen slår bowlinghal­len upp portarna för alla tävlingsly­stna. Samma dag går det att spela bandy med Torups bandyklubb. Redan på måndagen hålls en fotbollstu­rnering i Örnahallen, trots att den officiella invigninge­n av anläggning­en är den 22 februari.

För dem som vill ta det lite lugnt anordnas filmmarato­n med pizza både i Hyltebruk och Unnaryd. Svenska kyrkan håller i en pysselverk­stad där barn kan göra sin egen tvål eller skapa pärlarmban­d.

På Hyltebruks bibliotek blir det en uppvisning med cirkushund­ar på tisdag. Det är Henrika Bengtsson från Cirkus Olympia i Drängsered som håller i ett lekfullt dressyrpro­gram med sina blandrashu­ndar, dvärgspets­ar och pudlar.

Hyltes ungdomar får också återupplev­a det lokala evenemange­t Live By Youth. På fredagen underhålle­r Rnboch hiphoparti­sten Baba Moe på Hylte fritidsgår­d. Det är den första av sex Live By Youth-kvällar under 2020.

Alla sportlovsa­ktiviteter finns samlade på Hylte kommuns hemsida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden