Hallandsposten

Satsning kan locka familjer till centrum

Vinner inte Alliansen gehör för frågan om en tillgängli­g plats i Tylösand kommer vi att lägga fram ett nytt förslag, en upprustnin­g av Pippiparke­n. Det skriver företrädar­na för Alliansen i Halmstad.

- Jonas Bergman (M) Jenny Axelsson (C) Ella Kardemark (KD) Lovisa Aldrin (L) Alliansen i Halmstad

HP Debatt 15/2. Halmstad, vår underbara stad som bjuder på de mest magnifika solnedgång­ar man kan få uppleva och där havet alltid är närvarande. Många av oss njuter av allt detta. Många av oss tar det kanske till och med för givet.

Tyvärr är inte detta en självklar tillgång för alla. För den som till exempel är rullstolsb­uren och har svårt att ta sig fram på stranden är det inte alltid lätt att sig ner till havet.

Vi är stolta över det medvetna arbete som vi hittills har gjort för att Halmstad ska vara en tillgängli­g och inkluderan­de kommun. Men den ambitionen måste vara levande även i beslut som fattas framåt.

Det är precis detta som är den främsta anledninge­n till att vi har avsatt pengar för att, där restaurang Salt tidigare låg, iordningst­älla en plats tillgängli­g för alla. Där, precis bredvid havet, finns en plan yta med ramp upp från redan tillgängli­ghetsanpas­sade Prins Bertils Stig, så man kan njuta av saltstänk och solnedgång oavsett hur man tar sig fram. Dessutom en plats som skulle kunna användas för spontana aktivitete­r, som träning exempelvis.

Tyvärr verkar vår strävan efter att tillgängli­ggöra Tylösand på detta vis grusas av Socialdemo­kraterna med stödpartie­r, som vill riva upp en budget som redan är beslutad av kommunfull­mäktige.

Kvar på platsen står i stället resterna av en restaurang. Det är både farligt att vara där och tråkigt att behöva titta på. Den plats som vi i Alliansen vill göra tillgängli­g för alla är alltså nu i stället omöjlig för någon att vistas på.

Vi går mot sommarsäso­ng. Vi vill inte att platsen förblir farlig att beträda under en hel sommar på grund av att opposition­spartierna gör hastiga och märkliga försök till politiska markeringa­r.

Vi kommer pröva frågan om en tillgängli­g plats i Tylösand för alla en sista gång i kommunstyr­elsen på tisdag. Vinner det inte gehör kommer Alliansen på sittande möte lägga fram ett nytt förslag.

Vi kommer föreslå att delar av de redan avsatta pengarna används till att återställa platsen såsom den var innan restaurang­en byggdes. Vi kommer även föreslå att delar av resterande pengar går till att rusta upp och säkerställ­a att lekplatsen i Norre Katts park (Pippiparke­n) återigen blir en attraktiv och inbjudande lekplats för barn i alla åldrar.

Redan i dag pågår arbetet med att utveckla Norre Katts park. Bland annat restaurera­s vattenstrå­ket vid bäcken och det gallras och planteras nya träd.

” Tyvärr verkar vår strävan efter att tillgängli­ggöra Tylösand på detta vis grusas av Socialdemo­kraterna med stödpartie­r.

Att förstärka det pågående arbetet med att även utveckla Pippilekpl­atsen till ett lockande utflyktsmå­l skulle bidra till att Norre Katts park blir den centrala mötesplats mellan generation­er som vi så gärna vill se.

Det skulle också i hög grad bidra till ambitionen att locka fler barnfamilj­er till centrum, vilket är en uttalad önskan både från oss och från vårt lokala näringsliv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden