Hallandsposten

Resan från guldglitte­r till nattsvart mörker

-

HK Drott är på gång igen. Men det är inte länge sedan som den anrika klubbens hela existens hotades vid konkursens brant. Därför inleder Hp-sporten i dag serien ”Dokument HK Drott”. Det är en turbulent resa om vad som verkligen hände i samband med Sm-guldet 2013, om rekordförl­usterna, motsättnin­garna, lag i spillror, pengar som hamnade i fel fickor, hästtejp på Biltema och årsredovis­ningar i plastkassa­r. Men också om vägen tillbaka, om damlagets motsatta resa, om ett antal personer som satte både pengar och hälsa på spel när Drott likt en Fågel Fenix har rest sig ur askan. Nu finns det återigen ett framtidsho­pp.

Torsdagen den 9 maj 2013. Bara tre sekunder återstår av Sm-finalen i handboll mellan HK Drott och storfavori­ten IFK Kristianst­ad när Jesper Adolfsson i ett kokande Scandinavi­um i Göteborg rusar ner till kortlinjen och hämtar bollen för ett sista frikast.

I ögonvrån ser han att Magnus Persson är ganska fri på den motsatta kanten, men är i så fall tvungen att kasta bollen över den egna mittsexan som han var rädd skulle ta den i stället.

Mittsexan – det är Albin Stenberg. Han tar den inte.

I stället hamnar bollen hos Persson på den motsatta kanten som ser luckan och med ett studsskott förbi Henrik Nordlander sätter han 28–27.

Tid: 59.59!

Sedan var det total blackout där han inte kom ihåg någonting förrän han plötsligt stod nere i ena hörnet och firade med Drott-fansen.

– Det var där det var ledigt, förklarade han efteråt för den församlade pressen om sitt livs mål med en sekund kvar.

SM-GULD! Det första på elva år. Drygt tusen ditresta Drott-supportrar i vita tröjor stod och sjöng

Reportaget fortsätter på nästa sida

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden