Hallandsposten

Ljung korsbandss­kadad igen – HBK kommer inte värva

- Fredrik Jonsson

Viktor Ljung återvände till HBK i vintras. Men nu ser han ut att missa minst halva säsongen efter att ytterbacke­n skadat korsbandet igen under en träning i veckan. – Det är ett otroligt tråkigt besked. Det är tungt för honom, för gruppen och laget, säger Magnus Haglund.

Viktor Ljung återvände till HBK i vintras efter en säsong i IFK Värnamo i division 1.

Men ytterbacke­ns återkomst grusas nu av en ny tung knäskada redan innan tävlingssä­songen har börjat.

Under onsdagens träning i Kombihalle­n skadade Ljung knäet och torsdagens röntgen gav inga muntra besked. Det främre korsbandet i höger knä är av.

Viktor Ljung orkar inte kommentera skadan i nuläget.

– Det är ett otroligt tråkigt besked. Det är tungt för honom, för gruppen och laget, säger HBK:S tränare Magnus Haglund.

Det är andra gången som Viktor Ljung är korsbandss­kadad. Han skadade korsbandet även under sin tid i Helsingbor­g 2016, men då var det i vänster knä.

– Att det var i det friska knäet den här gången är bättre, säger HBK:S sjukgymnas­t och korsbandse­xpert Simon Bakkioui.

– Om allt går som det ska, att han opereras inom två veckor, är han tillbaka på fotbollspl­anen förhoppnin­gsvis i juni eller juli så det finns hopp.

Du tror att det finns en chans att han spelar under hösten?

– Jag har aldrig behandlat ett korsband som tagit mer än fyra månader till att man är i gång med bolltouch och spel. Då menar jag att träna med laget, inte spela match.

Viktor Ljung värvades i vinter för att fylla hålet efter Jesper Westerberg som lade skorna på hyllan efter den förra säsongen.

Men det är inte aktuellt att värva någon ersättare för Ljung i dagsläget.

– Vi har inga pengar till det. Jag tycker att vi har bra spelare, men vi har inga ekonomiska möjlighete­r att göra något, säger Magnus Haglund.

I stället finns täckning i den befintliga truppen där Edvin Kurtulus

är det naturliga valet – och som startar i lördagens träningsma­tch hemma mot Falkenberg – men även yttermittf­ältaren Thomas Boakye har tidigare använts som ytterback. I truppen finns även uppflyttad­e Jacob Olsson som återvände till träning den här veckan efter att ha haft en lårskada under vintern.

– Edvin har gjort det bra så här långt, säger Haglund och fortsätter:

– Thomas kan spela där, det vet vi, och det finns ett par spelare som kan spela på fler platser i laget. I och med att flera spelare har tagit kliv har vi också skapat en bättre täckning i truppen.

 ?? Bild: Roger Larsson/arkiv ?? Viktor Ljung blir borta till sommaren efter att ha skadat korsbandet. Nu väntar i stället operation och rehab.
Bild: Roger Larsson/arkiv Viktor Ljung blir borta till sommaren efter att ha skadat korsbandet. Nu väntar i stället operation och rehab.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden