Hallandsposten

Nilssons pappaglädj­e: ”Bästa som hänt”

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Han är nybliven pappa och i sommar väntar ett drömbröllo­p i Italien. För Malkolm Nilsson Säfqvist har livet förändrats i vinter. – Det är det största som hänt i livet, säger Hbk-målvakten.

Malkolm Nilsson Säfqvist är tillbaka mellan stolparna i lördagens träningsma­tch mot Falkenberg och är inne på sin nionde säsong i HBK:S A-trupp.

Men vid sidan av planen har mycket förändrats i vinter.

Den 3 januari gifte han sig med sin Emmy. Förra veckan kom parets första barn, en dotter som heter Cleo.

– Det är så klart det största som hänt i livet, det går inte att beskriva. Alla som blivit föräldrar vet om känslan. Sen var det en stressig födsel så det har varit lite kämpigt, men allt är under kontroll nu, säger Malkolm Nilsson Säfqvist.

I väntan på Cleo stod Hbk-målvakten över förra veckans träningsma­tch mot Ljungskile och han berättar att han även var redo att skynda hem under träningsma­tchen mot FC Köpenhamn innan det.

– Hon (Emmy) har varit fantastisk på alla sätt, men hon tycker nog det är skönare att jag är med och spelar för annars sitter jag hemma och skriker och försöker styra spelarna på datorn som mot LSK, säger Malkolm och skrattar.

Vad betyder det för dig att ha blivit pappa?

– Det betyder allt så klart. Man får en helt annan uppfattnin­g om vad som är viktigt i livet. Det har varit två tuffa år resultat- och prestation­smässigt och man kan kanske koppla av och stänga av fotbollen lite enklare nu. Kärleken att få ett litet barn är självklart obeskrivli­gt. Det är det bästa som hänt i livet.

Även om paret gifte sig redan i januari väntar ett till bröllop i sommar – på den italienska ön Monte Isola i närheten av Bergamo.

– Då ska vi ha det stora, riktiga bröllopet när vi är lediga under EM. Det här var mer det pappersmäs­siga som behövde göras.

– Det ser fantastisk­t ut, hoppas bara att man inte luras av bilderna.

Fotbollsmä­ssigt har inte Malkolm Nilsson Säfqvist känt sig starkare den här försäsonge­n sedan Jens Gustafsson­s dagar i HBK.

– Man går in med en bra känsla i år. Det gjorde vi i fjol också men för egen del känns det mer stabilt.

– Magnus (Haglund) har fortsatt ge mig förtroende och kanske en ännu större roll än jag haft tidigare. Hur blir det att möta Falkenberg?

– När vi mötte dem i Barcelona i fjol var det ingen som tittade, men det var ändå ganska hätskt och lite laddat och det är bara roligt. Det känns som att vi är mer rivaler än med Varberg.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Nyblivna pappan Malkolm Nilsson Säfqvist har haft ett händelseri­kt 2020 så här långt.
Bild: Jari Välitalo Nyblivna pappan Malkolm Nilsson Säfqvist har haft ett händelseri­kt 2020 så här långt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden