Hallandsposten

Manchester C portas från Champions League i två år

Blytungt straff för Manchester City. Fotbollskl­ubben stängs av från Champions League-spel i två år och tvingas böta drygt 300 miljoner kronor för att ha brutit mot de finansiell­a reglerna. Klubben tänker överklaga beslutet.

- TT

Det är de så kallade Financial Fair Play-reglerna som City brutit mot meddelar det Europeiska fotbollsfö­rbundet Uefa, som fattat beslutet, i ett pressmedde­lande.

Citys verksamhet har varit under utredning av Uefa sedan i mars i fjol. Tyska Der Spiegel har tidigare publicerat läckta mejl som gör gällande att shejk Mansour, klubbens ägare, på olika sätt skjutit till mer pengar än vad regelverke­t tillåter. Och nu straffas storklubbe­n.

Uefa skriver att deras utredande organ stoppar City från deltagande i alla deras turneringa­r i två år, 2020–2021 och 2021–2022.

Beslutet kan överklagas till idrottens skiljedoms­tol, Cas, och Uefa meddelar därför att man inte kommer gå in närmare på bakgrunden till beslutet i nuläget.

City skriver i ett uttalande att man kommer inleda ett överklagan­de

Manchester City stängs av från Champions League-spel i två år och tvingas böta drygt 300 miljoner kronor för brott mot de finansiell­a reglerna. så snart som möjligt och kontakta Idrottens skiljedoms­tol för att få ett opartiskt utlåtande.

”Klubben är besviken men inte överraskad. Klubben har hela tiden förutsett behovet att söka en oberoende bedömning i det här fallet”, skriver City och fortsätter:

”Enkelt uttryckt är det här ett fall som tagits upp av Uefa, utretts av Uefa och bedömts av Uefa. Nu vill klubben ha ett oberoende domslut så snabbt som möjligt”.

Manchester City ligger för tillfället tvåa i Premier League-tabellen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden