Hallandsposten

Hammers missade första ”matchbolle­n”

Halmstad Hammers hade chans att vinna Allettan om det blev seger i Mariestad, men den första matchbolle­n sumpades. – Nu får vi försöka slå in den andra mot Kallinge/ronneby på onsdag i stället, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

-

Tv-profilen Claes Åkesson kallade Allettan södra för ett jordgeting­bo i en av Hockeyetta­ns webbsändni­ngar i veckan.

Han ser ut att få rätt.

Inför den avslutande omgången är hela fem lag inblandat i slaget om serieseger­n, vilket ger en plats i Hockeyetta­n finalen.

Det är ändå fördel Hammers som alltjämt leder – nu en poäng före nya tvåan Nybro.

– Vi har rest oss förr och det kan det här laget göra hur många gånger som helst. Nu hoppas jag att det blir mycket folk i arenan i sista matchen för vi behöver allt stöd vi kan få, säger Fredrik Johansson.

Lagkapten Sebastian Åkesson håller med:

– Det kommer att bli väldigt spännande. Det känns kul att serien lever in i det sista och själv älskar jag att spela avgörande matcher. Jag kommer bara att njuta.

Målsättnin­gen var att ta de tre poäng som behövdes i Mariestad f ö rattsäkra en biljett till Hockeyetta­n finalen, men Hammers kom aldrig upp i nivå.

– Nej, ska man vinna den här typen av matcher så går det inte bjuda på målen som vi gjorde både vid 2-1 och 3-1. Men vi fick aldrig igång fötterna - Mariestad åkte mycket mer skridskor än vad vi gjorde, tycker Johansson.

” Vi har rest oss förr och det kan det här laget göra hur många gånger som helst.

Fredrik Johansson Tränare i Hammers

Mariestad gjorde det viktiga första målet efter 11.35 genom Simon Ericson sedan Hammers först misslyckat­s totalt under ett fem minuter långt powerplay.

Tim Bothén blev ojuste tacklad av Erik Olsson och låg länge kvar på isen. Hammersbac­ken reste sig, men kunde inte spela något mer. Olsson fick matchstraf­f.

– Det var en rejäl huvudtackl­ing som jag fick. Jag är snurrig och mår illa, men jag vet inte om det är en hjärnskakn­ing. Vi får se hur det verkar i morgon, säger Tim Bothén.

Gästerna reste sig dock nästan omgående efter baklängesm­ålet och Victor Gagic kvitterade snyggt när han styrde in Åkessons passning i krysset efter 14.47.

Men sedan gled matchen över i Mariestads favör och Lucas Jidenius gjorde 2–1 efter ett misslyckat backingrip­ande innan Jesper Lindén ökade på till 3–1 efter ett nytt Hammersmis­stag i andra perioden.

Därefter kontroller­ade hemmalaget matchen.

– Mariestad är starkt på hemmaplan och vi var lite för lätta i den första perioden. Sedan blev det bättre i andra och tredje, men vi orkade inte riktigt bjuda upp, tycker Åkesson. Han fortsätter:

– Sista perioden var ändå bra och den plockar vi med oss till nästa match.

Fredrik Johansson:

– Det här var en tajt match och det kommer att bli tajtare och tajtare ju längre upp vi kommer. Det är många lag som är bra, men det har varit tufft för oss tidigare under säsongen, vilket vi klarat av – och det ska vi göra igen. HP i Mariestad

 ?? Bild: Michael Gustafsson ?? Halmstad Hammers hade chans att avgöra i Mariestad, men Carl Westberg och Hugo Johansson kammade noll i jakten på serieseger.
Bild: Michael Gustafsson Halmstad Hammers hade chans att avgöra i Mariestad, men Carl Westberg och Hugo Johansson kammade noll i jakten på serieseger.
 ?? Bild: Michael Gustafsson ?? Tim Bothén fick lämnar rinken med befarad hjärnskakn­ing efter att ha fått en smäll i ansiktet.
Bild: Michael Gustafsson Tim Bothén fick lämnar rinken med befarad hjärnskakn­ing efter att ha fått en smäll i ansiktet.
 ?? Anders Tornell at@hallandspo­sten.se ??
Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden