Hallandsposten

Så slog ovädret Dennis mot Hallands län

Halland: Ovädret Dennis framfart innebar en del problem i trafiken runt om i länet. Träd blockerade flera vägar och tågtrafike­n på sträckan Borås

- Malin Strandberg

SMHI varnade för hårda vindar, stora regnmängde­r och höga flöden på grund av ovädret som i Storbritan­nien har fått namnet Dennis.

– Närmast kusten kommer våra stationer säkerligen att mäta stormstyrk­a i vindbyarna, sade Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

I de södra delarna av länet var det störningar i trafiken på grund av nedfallna träd på väg 635 från Skedalahed till Åled och väg 952 från Ysby till Knaberg.

I samband med att stormen Ciara drog in över länet ligger flödena i flera vattendrag på höga nivåer. Därför valde SMHI att gå ut med klass 1-varningar för höga flöden i Lagan, Nissan, Ätran, Viskan och

Rolfsån. På söndagen uppgradera­des varningen för Ätran och Lagan till en klass 2-varning.

– Vi har inte gått upp i något beredskaps­läge ännu. Vi följer väderprogn­osen och flödena i våra kraftverk noga. Gränserna är inte på långa vägar alarmerand­e, sa Andreas Karlsson, inre befäl på räddningst­jänsten.

För resenärer som har planerat att åka sträckan Borås–varberg med tåg får tänka om. Från midnatt (16/2) till klockan 18 på måndagen är tågtrafike­n helt inställd på grund av kraftiga vindar och höga vattenflöd­en.

Även på sträckan Halmstad– jönköping var det stopp i tågtrafike­n. Trafiken beräknas att återupptas vid lunch i dag. Men tiden kan komma att ändras beroende på måndagens väderläge.

Även om regnet mattas av något i dag väntas det fortsatt vara mycket blåsigt i början på sportlovsv­eckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden