Hallandsposten

Hallarna tvingas byta ut presentkor­t

Halmstad: Cashcom, som fram till oktober förra året administre­rade Hallarnas presentkor­t har gått i konkurs. – Inga kunder kommer att bli berörda av det här, säger Hallarnas centrumche­f Niklas Santesson.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Cashcoms presentkor­t upphör att fungera som betalning.

Cashcom gick i konkurs den 12 februari och därmed kommer presentkor­tsföretage­ts kort inte längre gälla som betalning i Hallarnas butiker.

Fastighets­ägaren Eurocommer­sial kommer att ersätta och byta ut Hallarnas presentkor­t märkta med Cashcom.

” Det är ganska många kort som ska bytas ut uppskattni­ngsvis uppemot 1 000 stycken.

Niklas Santesson, Centrumche­f, Hallarna

– Det viktigaste är att varken våra kunder eller butiker kommer att förlora några pengar på det här. De kunder som innehar kort från Cashcom kommer att kunna byta ut det mot ett nytt kort från Resursbank som vi inledde ett samarbete med för fyra månader sedan, säger Niklas Santesson.

Exakt hur själva bytet kommer att gå till eller hur lång tid det kommer att ta är fortfarand­e inte fastställt.

– Det är ganska många kort som ska bytas ut, uppskattni­ngsvis uppemot 1 000 stycken. Arbetsgrup­pen kommer att sätta sig ner nästa vecka för att komma fram till en lösning. Det är dock fastställt att det nya presentkor­tet kommer att laddas med samma belopp och med en förlängd giltighets­tid, säger han.

Informatio­n om hur bytet går till kommer att finnas på hemsidan hallarna.se.

Turerna kring Cashcoms presentkor­t har varit många under det senaste halvåret.

– Vår fastighets­ägare har legat på Cashcom under en längre tid men presentkor­tsföretage­t har valt att lägga locket på. Nu vet vi dock vad som gäller och det är en fördel både för oss själva och för våra kunder, säger Niklas Santesson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden