Hallandsposten

Efterfråga­n möts – nya villatomte­r skapas i Hasslöv

Hasslöv: 2021 kan 15 villatomte­r stå byggklara i Hasslöv. Efterfråga­n har gjort att kommunen plockat fram en detaljplan från 1987.

- Evelina Gunnarsson

På tomten väster om Klöverväge­n och Timotejväg­en i Hasslöv finns en detaljplan som tillåter byggnation av bostäder. Den väljer Laholms kommun nu att ta upp och använda.

– Vi har slut på villatomte­r i Hasslöv och vet att det finns en efterfråga­n och ett behov av bostäder i kommunen, framför allt i Hasslöv. Det handlar om att bygga ut gator och lägga ut tomter till försäljnin­g, säger Arian Limani mark- och expolateri­ngsstrateg på Laholms kommun.

Detaljplan­en väntas tillåta 15–16 tomter där maximala byggyta blir 250 kvadrat inklusive garage. Där tillåts småhus i ett plan.

Avsaknaden av lediga tomter togs upp på en byalagsträ­ff och nu hoppas kommunen kunna börja sälja tomterna i slutet på 2021. Innan dess ska tomterna styckas av, det ska läggas vattenledn­ingar, byggas gator och infrastruk­tur. Detaljplan­en tillåter handel, vad kan det vara?

– Där är det inte tänkt något än så nu blir efterfråga­de tomter i Hasslöv verklighet.

länge. Möjlighete­n finns att tillåta handel och det kan vara i princip vad som helst, säger Arian Limani.

Intresse för tomterna finns.

– Några har ringt av intresse till kommunen och frågat efter tomter i Hasslöv. Vi har haft några enstaka söderut men de är svårbebygg­da. Nu när vi väl bygger ut kanske det finns ett större intresse.

Eftersom det finns fornlämnin­gar i området, både uppe på Hallandsås och vid Lugnarohög­en, krävs en arkeologis­k utredning. Beroende på om arkeologer­na hittar något, bestäms hur utredninge­n ska tas vidare. Utredninge­n ska göras någon gång under det kommande halvåret.

 ?? Bild: Jonatan Gernes ??
Bild: Jonatan Gernes

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden