Hallandsposten

Låt pengarna komma invånarna tillgodo denna gång

-

Politik. För oss socialdemo­krater går välfärden alltid först. Den är grunden i ett starkt och tryggt samhälle.

Men behoven i välfärden är också stora. Därför tillför regeringen fem miljarder till välfärden. För Region Halland innebär det ett tillskott på 48 miljoner redan i år.

Välfärden möjliggör lika bra förskola och skola åt alla barn oavsett föräldrarn­as ekonomi. Den ger sjukvård efter behov – inte efter plånbok. Den ger samma trygga äldreomsor­g till byggnadsar­betaren som till direktören. Det är grunden för ökad jämlikhet och rättvisa.

Men en utmaning vi står inför är att svenska folket lever allt längre, det föds fler barn och befolkning­en växer. Det är en positiv utveckling, men innebär också att samhället och välfärden ställs inför stora utmaningar. Redan i budgeten för 2020 gjorde vi stora tillskott till välfärden. Men för att upprätthål­la en hög kvalitet i välfärden behöver kommunsekt­orn ytterligar­e tillskott för att säkerställ­a allas rätt till vård, utbildning, omsorg och andra välfärdstj­änster.

I Halland får vi alltså 48 miljoner kronor till bland annat sjukvården. Dessa pengar vill vi ska användas till att göra sjukvården mer tillgängli­g och ge regionens medarbetar­e bättre förutsättn­ingar för att utföra sitt jobb.

Låt dessa pengar komma invånarna tillgodo denna gången och göm dem inte i resultatet!

Vi prioritera­r sjukvården! Lise-lotte Bensköld Olsson regionråd (S) Per Stané Persson regionråd (S)

Gredelint är vackert. Nya Kattegatt gymnasiet har för närvarande många vackert lila väggar. Låt detta vara kvar!

Sven Frostå

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden