Hallandsposten

Film med dödsoffer i bil lades ut på nätet

Fyra unga personer dog i en svår bilkrasch i Göteborg. Någon filmade olycksbile­n på nära håll och lade ut klippet i sociala medier. – Ett brott med upp till två års fängelse i straffskal­an, konstatera­r polisens presstales­person Ulla Brehm.

- TT

Samtliga fyra som fanns i bilen omkom i olyckan tidigt på söndagsmor­gonen. Bilen körde in i ett betongfund­ament på E6/E20 vid Olskroksmo­tet i Göteborg, i norrgående riktning mot Tingstadst­unneln. Alla fyra var i 20-årsåldern.

Det var mörkt och regnigt, men det är oklart hur och varför olyckan inträffade. Polisen har inlett en utredning om misstänkt grov vårdslöshe­t i trafik. Syftet är framför allt att få större möjlighete­r att vidta olika utrednings­åtgärder, förklarar Ulla Brehm.

– Vi kommer att fortsätta att titta på det här, till exempel om det var ytterligar­e någon bil inblandad. Det är i dag inget som tyder på det, men brottsrubr­iceringen ger oss möjlighet att göra en ordentlig utredning.

Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökni­ng.

Någon filmade olycksplat­sen på nära håll innan polis och ambulans kom dit, och publicerad­e sedan klippet i sociala medier.

– Vidrigt, vad mer kan man säga. Innan några insatser görs för att hjälpa de här människorn­a så är det någon som filmar, på mycket nära håll. Och sedan lämnar platsen och ägnar sig åt att lägga ut det här, säger Ulla Brehm.

Polisen har upprättat en anmälan om olaga integritet­sintrång.

– Lägsta påföljden är böter. Sedan kan det bli upp till två års fängelse. Det här ska ju prövas och det är därför vi har upprättat en anmälan.

Polisen fick larmet om olyckan klockan 04.06. Vägen spärrades av och en stor räddningsi­nsats pågick under cirka en och en halv timme, sedan kunde trafiken släppas på igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden