Hallandsposten

Aggressivt HBK körde över FFF i cupgenrepe­t

En gammal skyttekung hittade rätt igen och fyndet från division 1-klubben Umeå fortsätter att leverera. Mikael Boman och Samuel Kroon gjorde målen när Halmstads BK körde över allsvenska Falkenberg i cupgenrepe­t. – Vi skapade mycket och borde ha gjort någr

-

Falkenberg spelar i Allsvenska­n och HBK i Superettan kommande säsong.

Det märktes inte i träningsma­tchen på Skedalahed.

HBK var klassen bättre än ett något B-betontat FFF och segersiffr­orna var till slut i underkant.

Med aggressiv, hög press satte HBK an tonen redan från start och FFF hade svårt att freda sig under hela matchen. De gulvita hade en farlig chans när John Chibuike avslutade efter tio minuter, men sedan hände nästan ingenting framåt när gästerna enbart fick ägna sig åt försvarssp­el.

– Vi gör en jättebra match och skapar många lägen. Jag tror vi har 7-8 riktigt bra chanser och några halvchanse­r samt ett stolpskott. Vi har pratat mycket om vikten av att komma till avslut och det gjorde vi idag, säger Mikael Boman.

– Dessutom var vi hungriga, aggressiva och vann mycket boll. Det räcker att en eller två inte tar jobbet för att vi ska bli överspelad­e, men i dag vara alla på tårna, fortsätter han.

Med sitt första mål för säsongen såg Boman till att ge hemmalaget ledningen i 27:e minuten när han styrde in Rasmus Wiedesheim Pauls inlägg.

– Det är alltid kul att göra mål! Jag fick en perfekt passning av Rasmus vid första stolpen och sedan var det bara att stöta in dem.

Då hade ”Bosse” redan haft ett skott tätt över och ytterligar­e ett avslut som gick strax utanför. Dessutom var lagkaptene­n Andreas Johansson nära att nicka in 2–0 i 31:a minuten, men en Fff-back räddade

” Jag råkade ut för en smäll på en nerv och fick grovkramp, men det är ingen större grej.

på mållinjen.

Och så fortsatte det.

HBK radade upp chanser och två minuter in på andra halvlek ökade Samuel Kroon på till 2–0.

– Jag får lite turligt med mig bollen efter ett motlägg. När jag sedan

skjuter nuddar bollen en Fff-spelare och går i en fin båge över målvakten, säger Kroon om sitt andra mål för säsongen.

– Tanken är ju att jag ska bidra offensivt och med poäng – därför känns det skönt att kunna göra det redan så här tidigt på säsongen.

Kroon har snabbt funnit sig tillrätta i sin nya omgivning.

– Jag trivs jättebra i både klubben och med killarna i laget. Alla tog hand om mig när jag kom hit och jag mår verkligen bra i den här omgivninge­n.

HBK var sedan betydligt närmare 3–0 än Falkenberg ett reducering­smål. Wiedesheim Paul bjöd på ett läckert konststyck­e där hans volleyskot­t räddades av Falkenberg­s bäste spelare, tidigare Hbk-målvakten Tim Erlandsson, innan inbytte Thomas Boakye träffade stolpen med sju minuter kvar.

I det läget hade Kroon redan lämnat skadad och fick hjälp av HBK:S sjukgymnas­t Simon Bakkioui att ta sig av planen.

– Jag råkade ut för en smäll på en nerv och fick grovkramp, men det är ingen större grej. Jag har cyklat lite lätt och badat isbad nu efteråt så jag är snart tillbaka igen, lovar han.

Nästa söndag väntar IFK Norrköping på Östgötapor­tens konstgärs i Svenska cupens gruppspels­match.

– Det ska bli kul att möta Jensa (Jens Gustafsson, tränare i Norrköping). Vi har bra kontakt och hörs ofta. Norrköping slåss i toppen av Allsvenska­n och är starka hemma, men vi tänker inte be om ursäkt utan spela vårt spel. Sedan får vi se hur långt det räcker, funderar Boman.

Om två veckor möts ställs HBK och Falkenberg mot varandra igen i Svenska cupen.

– Jag är helt övertygad om att vi kommer gå ut som ett helt annat lag i den matchen. Det var bra att vi fick ett wake up call i dag, säger Falkenberg­s tränare Hasse Eklund.

 ??  ?? Hbk-anfallaren Mikael Boman gjorde ett mål och var svårstoppa­d för Falkenberg­s försvar i träningsma­tchen på Skedalahed som blåsvart vann med 2–0.
Hbk-anfallaren Mikael Boman gjorde ett mål och var svårstoppa­d för Falkenberg­s försvar i träningsma­tchen på Skedalahed som blåsvart vann med 2–0.
 ?? Bild: Johan Persson ??
Bild: Johan Persson
 ?? Anders Tornell at@hallandspo­sten.se ??
Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden