Hallandsposten

Tung start sänkte HK Drott mot bottenlage­t

Det blev en tung förlust för Drotts damer borta mot jumbon Nacka. Underläge med 9-3 efter tio minuter blev till slut för tufft att hämta upp. – Efter den starten är vi tvingade att vara kliniska resten av matchen och det lyckas vi inte med, säger tränaren

- Simon Larsson

HK Drott åkte bussen upp till Stockholm för match mot jumbon Nacka HK med en stark seger mot Hallby i ryggen. Men i matchens inledande minuter var det som att de glömt kliva av bussen. Efter tio minuter var hemmalaget Nacka uppe i en 9-3 ledning.

– Vi fick en riktigt dålig start. De fick full utdelning på sitt anfallsspe­l och vi gör många tekniska fel och är inte riktigt med i matchen, säger tränaren Lars-magnus Jönsson.

Drott lyckas dock studsa tillbaka via målvaktsrä­ddningar och kontringsm­ål och till halvtid har Nackas ledning krympt till 15-13.

I andra halvlek fortsätter Drott ånga på och när det återstår tio minuter har de lyckats vända matchen och gått upp till ledning med 23-26. Sedan händer något. Under de sista tio minuterna lyckas Nacka inte bara komma ikapp utan också förbi Drott och vinner till slut matchen med 33-28.

– Det kändes stabilt fram till sista tio minuterna, sedan är det svårt att förklara vad som händer. Vi står bra bakåt fram till dess och skapar fyra-fem rena lägen att göra mål men deras målvakt spikar igen. Jag lider med tjejerna, för det är många sekvenser som är bra i matchen, men vi släpper in för mycket mål helt enkelt.

Nästa match är borta mot serietvåan Eslöv och tränare Lars-magnus Jönsson vet vad som behöver förbättras.

– Vi kan inte tillåta oss att ligga under med så mycket, vi måste vara mer alerta från start. Vi kan ändå ta med oss de 40 minuterna i mitten av matchen, avslutar han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden