Hallandsposten

Hylte/halmstad vände derbyt

Ett derby brukar innebära jämna och tajta matcher och mycket känslor och Hallandsde­rbyt mellan Falkenberg och Hylte/ Halmstad var inget undantag. Makalösa räddningar, långa domardisku­ssioner och stenhårda smashar var bara några ingrediens­er i det svängiga

- Simon Larsson sl@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

– Det känns som att vi har vunnit något mer än bara en vanlig seriematch, säger en trött men lycklig Almir Ljutovac, tränare i Hylte/ Halmstad, efter 2–3 segern.

Efter att ha inlett säsongen med idel segrar var det ett formsvagt Hylte/halmstad som kom till derbyt mot Falkenberg med två raka förluster i ryggen. Efter Sollentuna­s seger mot Säter var dessutom serieledni­ngen borta och Falkenberg hade också chansen att gå om i tabellen vid en 3–0-seger.

Det var också formstarka Falkenberg som inledde klart bäst och ryckte snabbt åt sig en 8–3- ledning. Hylte/halmstads tränare Almir Ljutovac kände sig då tvingad att ta en timeout, och den gav effekt. Hylte/halmstad lyckas vända och tar ledningen med 12–10. Lagen följdes sedan åt hela vägen fram till slutet av setet där Falkenberg drog det längsta strået och lyckades vinna med 27–25.

Den tunga setförlust­en verkade sitta kvar i huvudet på Hylte/ halmstadsp­elarna som direkt släppte iväg Falkenberg till en 8–0-ledning. En ledning som egentligen aldrig var hotad utan Falkenberg vann setet komfortabe­lt.

– Vi har haft en lite tyngre period sista tiden och det känns som att grabbarna börjar tvivla på sig själva när vi hamnar i underläge, men vi sa i halvtid att vi måste tro på oss själva och börja slita för varje boll. Försöka att få med oss lite energi på vår sida, säger Almir Ljutovac.

Det skulle visa sig ge resultat. Visserlige­n tog Falkenberg kommandot, men vid ställninge­n 19–15 smashar Igor de Sousa in tre raka poäng. Ett servess från Fredrik Holgersson innebar 19–19 och momentum till Hylte/halmstad som leder hela vägen till seger i setet med 23–25.

Hylte/halmstad fortsatte spela bra och vann det fjärde setet komfortabe­lt med 19–25 och tvingade fram ett skiljeset. Väl där inledde Falkenberg klart bäst men en timeout skulle återigen hjälpa Hylte/halmstad som spelade sig fram till tre matchbolla­r. Efter att bollen tagit i huvudet på två Hylte/halmstad spelare lyckas de ändå smasha hem den första matchbolle­n till seger.

– Vi har inte haft mycket av den turen på vår sida den sista tiden, det var jäklig skönt, säger Almir Ljutovac, som hoppas få tillbaka alla de skadade spelarna, bland annat stjärnan Marcus Nilsson, lagom till att slutspelet drar i gång.

– Det känns som att vi kan bygga vidare på den här matchen, vi är absolut inte där vi vill vara än, men vi visar att det här spelet funkar bara vi tror på det, avslutar han.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Jakob Tegenrots Hylte/halmstad gick segrande ur det rafflande Hallandsde­rbyt mot Falkenberg.
Bild: Håkan Johansson Jakob Tegenrots Hylte/halmstad gick segrande ur det rafflande Hallandsde­rbyt mot Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden