Hallandsposten

Föll på väg mot första segern: ”Surt”

Anna Swenn-larsson var bara några portar, och meter, från att ta sin första individuel­la världscups­eger i karriären. Men den 28-åriga svenskan körde ur precis före mål i det andra åket av Kranjska Goras slalom.

- TT

– Klart man är besviken, säger Anna Swenn-larsson till SVT.

Anna Swenn-larsson har imponerat i den alpina världscupe­n den här säsongen och tagit sig allt närmare ett kliv upp på den översta pallplacer­ingen.

Och det är svårt att komma närmare än vad hon gjorde under söndagen. 28-åringen från Rättvik imponerade i det första åket i Kranjska Goras världscups­lalom och hade ledningen med 92 hundradela­r före Petra Vlhova, Slovakien, som ledde tävlingen

” Jag vet inte vad som hände, jag blev lite ur balans. Det är som det är.

Anna Swenn-larsson

när bara Swenn-larssons andraåk återstod.

Svenskan körde för segern och ledningen hade växt till en sekund och 17 hundradela­r när Swenn-larsson bara hade några portar kvar före mål. Men i slutet av den avslutande branten hamnade hon fel i en sväng, föll omkull, körde ur och blev utan resultat.

– Det är surt, men sådant händer. Nästa gång går det bättre. Jag känner att det inte är någon idé att gräma ner sig över det här. Jag är i en sjukt bra form, säger Anna Swenn-larsson till SVT.

– Jag vet inte vad som hände, jag blev lite ur balans. Det är som det är.

Petra Vlhova tog i stället sin tredje raka slalomsege­r i världscupe­n och vann 24 hundradela­r för Wendy Holdener, Schweiz, och ytterligar­e 65 hundradela­r före Katharina Truppe, Österrike.

Efteråt erkände Vlhova att hon hade tur. Emelie Wikström blev bästa svenska på en sjundeplat­s.

– Anna var väldigt snabb, hade hon inte gjort misstaget hade hon vunnit. En annorlunda seger men alltid en seger, säger Petra Vlhova i SVT:S sändning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden