Hallandsposten

Johaug överlägsen – Karlsson näst snabbast

Therese Johaug dominerade damernas jaktstart över tio kilometer i klassisk stil i Östersund. Längdskids­tjärnan, som startade med 46 sekunders försprång före Heidi Weng, vann med 57,4 sekunder före just Weng och ytterligar­e fyra hundradela­r före Ingvild Fl

- TT

Ebba Andersson blev, precis som i lördagens fristilslo­pp i Ski Tour 2020, bästa svenska på en fjärdeplat­s bakom den norska trion. 58,6 sekunder bakom Johaug och åtta hundradela­r från pallen efter en spurtstrid med Weng och Østberg.

Frida Karlsson imponerade och körde upp sig från 19:e till 13:e plats. Enligt SVT hade hon näst snabbaste åktid i jaktstarte­n. Långsammar­e än Annamarija Lampic, Slovenien, men snabbare än Johaug.

– Det är ett väldigt fint kvitto tycker jag, säger Karlsson, som avbryter minitouren och ska resa till Österrike på träningslä­ger, till SVT.

– Nu ska jag ner till den soligare delen av Europa och ligga på uppladdnin­gsläger med Maja Dahlqvist.

– Vi ska tillbaka till Seefeld (där VM anordnades i fjol och Karlsson tog tre medaljer) faktiskt. Där ska vi samla energi för kommande tävlingar. I Lahtis (om två veckor) planerar vi att köra igen.

Ebba Andersson förlorade spurten mot norskorna Heidi Weng och Ingvild Flugstad Østberg och blev fyra.

Emma Ribom gjorde på nytt ett bra lopp och blev näst bästa svenska på en niondeplat­s.

Alexander Bolsjunov grusade det norska skidpartyt något. Ryssen klämde sig in bland sju norrmän och blev tvåa i jaktstarte­n i Ski Tour, bakom Pål Golberg.

Sjur Røthe startade först i jaktstarte­n, 15 kilometer i klassisk stil, i Ski Tour i Östersund. Men det var en annan norrman, Pål Golberg, som var först i mål. Det var också Golberg, som tillsamman­s med ryssen Alexander Bolsjunov, var mest offensiv i spåren.

Jens Burman gick ut som 20:e man och blev återigen bäste svensk. Men efter en stark start föll han bakåt och slutade 19:e, 1.32 minuter efter. Han är inte nöjd med sin insats efter två av sex etapper av Ski Tour.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden