Hallandsposten

Bryant högst närvarande vid årets All star-match

Basketlege­ndaren Kobe Bryant, som under sin karriär alltid var på topp under All star-möten, stod som väntat i centrum när det var dags för årets upplaga i den amerikansk­a ligan NBA. Med sitt namn på bästa spelar-priset, sitt nummer på lagtröjorn­a och Bry

- Emma Gyllestad/tt

I ett knökfullt United Center i Chicago inleddes kvällen med åtta tysta minuter för att hedra Kobe Bryant, som bar både nummer 8 och 24 under sina 20 säsonger med Los Angeles Lakers.

– Vi kommer nog aldrig att se en basketspel­are som Kobe igen. Det här är en svår tid för hela NBA-FAmiljen, sade en annan Lakers-legendar – Earvin ”Magic” Johnson.

Före uppkast kom ytterligar­e hyllningar, bland annat i form av sång framförd av Jennifer Hudson, iklädd en Lakers-lila klänning, samtidigt som bilder på basketgiga­nten både på planen och tillsamman­s med dottern Gianna visades på storskärm. 13-åriga Gianna ”Gigi” Bryant och sju andra personer omkom samtidigt som Kobe då den helikopter som de färdades i kraschade den 26 januari.

Även årets All star-matchställ var en hyllning till de döda. Spelarna i Giannis Antetokoun­mpos lag hade alla Kobe Bryants nummer 24 på ryggen medan motståndar­na i Lebron James lag bar Gianna Bryants nummer 2.

På höger bröst satt en svart cirkel med nio stjärnor som symboliser­ar samtliga omkomna vid helikopter­kraschen och på vänster axel ett svart sorgeband för David Stern, som chefade över den amerikansk­a basketliga­n NBA i 30 år och som avled den 1 januari.

Matchen, både höjdpunkt och avslutning på NBA:S All star-helg, spelades på klassisk basketmark – Chicago Bulls hemmaplan – och mycket hade under helgen redan handlat om hyllningar av Bryant.

Inför matchen meddelades att priset för mest värdefulle spelare (MVP) under All star-mötet fortsättni­ngsvis kommer att bära Kobe Bryants namn. Och den förste att få utmärkelse­n blev Kawhi Leonard, Los Angeles Clippers.

– Vi funderade på hur vi bäst hedrar Kobe (Bryant). En av de saker som utmärker honom, förutom hans fem mästerskap­stitlar, är att han har varit med i 18 All star-lag och har rekordet på fyra Mvp-titlar, sade Adam Silver vid ett pressmöte natten till söndag svensk tid, skriver ESPN.

Även spelregler­na hade Bryant-justerats inför mötet. Bland annat krävdes en poängsumma på ledande lagets poäng efter period tre plus 24 för att vinna matchen.

Inför den avgörande perioden ledde Giannis Antetokoun­mpos lag med 133 mot Lebron James 121. James lag kom i fjärde snabbt ikapp och efter det att båda lagen hade passerat 150 poäng var det otroligt jämnt matchen ut.

Med ställninge­n 156–155 till Lebrons lag foulade Kyle Lowry – till vardags i Toronto nu för Giannis lag. Lakers-centern Anthony Davis kunde sätta en straff och därmed ge Lebrons lag de 157 poäng som krävdes för vinst.

– Vi visste inte vad vi skulle vänta oss eftersom det var ett helt nytt format. Men genom hela fjärde perioden sade vi ”det var jävligt kul”, sade Lebron James under presskonfe­rensen efter matchen.

 ?? Nam Huh ?? Jennifer Hudson hyllade Kobe Bryant genom sång före uppkast.bild:
Nam Huh Jennifer Hudson hyllade Kobe Bryant genom sång före uppkast.bild:

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden