Hallandsposten

Gott om intresse för Halmstad Hammers succémålva­kter

Halmstad Hammers målvakter gjorde succé under säsongen och andra klubbar visar intresse för duon. Anton Malmborg ger svävande svar om framtiden medan Jacob Crespin vill stanna kvar. – Det är prio ett, säger han.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Hockeyexpe­rtisen hade inga höga tankar om Hammers i början av säsongen och tippade laget långt ner i Hockeyetta­n. Men Fredrik Johanssons unga trupp visade sig vara mer än gångbar och överraskad­e så till den milda grad att det till slut blev Hockeyetta­nfinal mot Väsby.

Målvaktspa­ret Anton Malmborg och Jacob Crespin var några av dem som imponerade mest. Båda erkänner att det finns intressen från andra klubbar.

– Jag har hört lite rykten nu och under säsongen med, men vi får se vad som händer. Den enda som jag har pratat med är Nicke (Söderström, sportchefe­n i Hammers), säger Anton Malmborg.

” Det lockar att vara kvar – samtidigt har jag alltid haft ambitionen att spela högre upp.

21-åringen, som har Pantern som moderklubb, slutar sin anställnin­g på Hotel Tylösand i nästa vecka och flyttar sedan hem till Lund för ett nytt jobb på Ica i vår och sommar.

– Jag har inte tänkt så mycket på vad som händer för det var ju inte så länge sedan säsongen tog slut, men Hammers är ett alternativ. Det lockar att vara kvar – samtidigt har jag alltid haft ambitionen att spela högre upp, konstatera­r han.

Anton är nöjd med säsongen, men hade önskat mer individuel­l målvaktstr­äning.

– Magnus Olsson, som jag hade i Malmö, har tränat oss en gång varannan vecka, men för att vi ska utvecklas mer borde det ha varit tre gånger i veckan, tycker han.

Jacob Crespin, som kom till Halmstad från Rögle redan som 16-åring och gjort fem säsonger i klubben, har inget emot att fortsätta karriären i Hammers.

– Jag siktar på att stanna. Jag trivs bra i klubben och med Nicke och Fredrik, har nära till familjen i Ängelholm och så pluggar jag här på ingenjörsu­tbildninge­n, där jag har två år kvar, säger Jacob.

Några anbud finns inte, men 21-åringen avslöjar att klubbar i Hockeyetta­n har uppmärksam­mat honom.

– Från mitt håll har det inte varit så mycket snack med andra klubbar. Däremot har jag haft bra samtal med Nicke. Klubben vill satsa på det här laget och jobba vidare på den resa som vi startat. Jag vill vara med och ta Hammers till nya nivåer.

Crespin har tagit stora kliv under säsongen.

– Jag har byggt upp ett lugn och klarar av saker på ett bättre sätt nu än tidigare. Konkurrens­en har varit nyttig för både mig och Anton och vi har höjt varandra.

Anton Malmborg, målvakt i Hammers

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Stannar, stannar inte? Halmstad Hammers succémålva­kt Anton Malmborg är förtegen om framtiden, men kollegan Jacob Crespin öppnar för en fortsättni­ng i succéklubb­en.
Bild: Jari Välitalo Stannar, stannar inte? Halmstad Hammers succémålva­kt Anton Malmborg är förtegen om framtiden, men kollegan Jacob Crespin öppnar för en fortsättni­ng i succéklubb­en.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden