Hallandsposten

L.A i karantän – nu är Nicoline i Halmstad

Flygturer ställs in världen över och hallänning­en Nicoline Artursson var i Los Angeles när delstaten Kalifornie­n försattes i karantän. Ovissheten om hon skulle komma hem till Halmstad eller inte var naturligtv­is stor.

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se 010-471 51 23

Förra veckan skrev HP om den förre detta ”Robinson”-deltagaren Nicoline Artursson som numera bor i Los Angeles. Hon berättade om sin upplevelse av hur coronaviru­set slog mot storstaden Los Angeles, och att hon så snart som möjligt skulle försöka ta sig hem till Sverige.

Då hade redan en flygning till Sverige blivit inställd för henne.

– Jag skulle egentligen ha åkt hem för ett par veckor sedan men det var under den tiden då allt blossade upp. Så i samma veva ställdes mitt flyg in. Som tur var gick allt ganska smärtfritt den här gången, säger Nicoline som nu är hemma med sin familj i Vilshärad.

Hon anlände Sverige måndag morgon, men när hon skulle hoppa på sitt första flyg från Los Angeles flygplats, LAX, märkte hon definitivt av att platsen inte var sig lik.

– Det brukar vara extremt mycket folk och trafik men nu var det helt tomt. Inga bilar eller något liv alls. Visst var det några som jobbade men annars var det verkligen helt öde, säger hon och tillägger:

– Det är klart att jag kände mig lite nervös och orolig över att mitt flyg skulle bli inställt, men det var aldrig någon panikartad situation.

” Det var ganska ensamt i L.A när alla butiker, restaurang­er och gym stängde ner.

Nicoline Artursson

Turen avgick från Los Angeles vidare till New York-stockholm-ängelholm.

– Jag hade dessutom sparade flygpoäng så jag fick flyga business class. Det var väldigt skönt, och kul att ha fått uppleva det, skrattar hon och fortsätter:

– Mina föräldrar var dock ganska oroliga. De ringde både den svenska och amerikansk­a ambassaden för att hålla sig uppdaterad­e om regler. Eftersom Los

Angeles var försatt i karantän var de livrädda att jag skulle bli gripen och behöva betala dyra böter för att ha lämnat hemmet. Men det gick ju bra!

När HP pratar med Nicoline

är hon något jetlaggad, men för övrigt mår hon bra.

– Jag är så tacksam att jag nu är hemma med min familj och att vi alla är friska. Det var ganska ensamt i L.A när alla butiker, restaurang­er och gym stängde ner. Mamma och pappa har varit över några gånger i USA men min bror har jag inte träffat sedan i somras, så det är jättemysig­t.

Hon tillägger:

– Jag älskar Halmstad och jag hade tänkt komma hem en sväng i sommar ändå. Nu när allt är på paus vet jag inte riktigt hur länge jag blir kvar. Vi får helt enkelt se. Jag har bott i Los Angeles ett bra tag nu och för mig är det hemma, och jag har spännande projekt på gång som jag inte kan prata om ännu. Jag längtar tills allt kan dra i gång igen.

 ??  ?? Nicoline Artursson var i Los Angeles när delstaten Kalifornie­n försattes i karantän. Nu är hon hemma i Halmstad igen.
Nicoline Artursson var i Los Angeles när delstaten Kalifornie­n försattes i karantän. Nu är hon hemma i Halmstad igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden