Hallandsposten

Ytterligar­e en hallänning död i covid-19

Halland: I går rapportera­des att ytterligar­e en person avlidit till följd av coronaviru­set. Totalt är det nu tre dödsfall i Hallands län.

- Viktoria Andersson viktoria.andersson@hn.se

Under fredagseft­ermiddagen rapportera­r region Halland om totalt 81 konstatera­de fall i länet. Sju vårdas på sjukhus, varav fyra patienter får intensivvå­rd.

Under torsdagen rapportera­des länets två första dödsfall till följd av covid-19. Patientern­a var 75 och 95 år. Under fredagen rapportera­des ytterligar­e ett dödsfall, en patient i 90-årsåldern. Alla tre patienter ska ha avlidit på sjukhus.

Smittskydd Halland har konstatera­t en mer omfattande smittsprid­ning i länet och under fredagen gick region Halland ut med att läget är allvarligt. I ett pressmedde­lande meddelar regionen att alla har ett stort ansvar att skydda äldre och riskgruppe­r, som drabbas hårdast av covid-19.

– Det har konstatera­ts att det finns en samhällssp­ridning och att den är mer omfattande. Vi har till exempel haft smittade på äldreboend­e och tyvärr hade vi två dödsfall i går (läs: torsdag). Fallen är inte längre kopplade till resande, säger Charlotte Tavelin, som är projektled­are och kommunikat­ionsstrate­g på region Halland.

Region Halland kommer genomföra en stor informatio­nskampanj med tidningsan­nonser och vykort. Syftet är att nå fram till personer som är 70 år och äldre.

– Vi vill göra en särskild insats för att nå ut till den här gruppen eftersom det är extra viktigt att de nås av de rekommenda­tioner som nu gäller, säger Maria Löfgren, smittskydd­släkare i Halland i pressmedde­landet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden