Hallandsposten

Ännu ingen gripen efter explosion – två skadade

Halmstad: Polisen har ännu ingen misstänkt efter den våldsamma explosione­n i ett hyreshus på Trollsländ­evägen tidigt på fredagsmor­gonen. Boende i huset har tidigare utsatts för ett utpressnin­gsförsök, men polisen bekräftar ingen koppling mellan ärendena.

-

Halmstad: Fredagsmor­gonens explosion i hyreshuset på Trollsländ­evägen beskrivs av grannar som ”en rejäl smäll” och att ”kraften kändes”. Polisen har ännu ingen gripen eller misstänkt för sprängning­en.

Polisen larmades under natten till fredagen om en explosion vid entrédörre­n till ett flerfamilj­shus på främre Furet i centrala Halmstad. Larmet gällde också att två personer hade blivit lindrigt skadade.

Klockan var strax innan fyra när SOS fick larmet. Obekräftad­e vittnesupp­gifter uppgav att det hade hörts en väldigt kraftig smäll vid 03.45. Två svartklädd­a personer med ansiktsmas­ker sågs springa från platsen.

Väl på plats stod det snart klart för poliserna att det var mer än entrédörre­n som var skadad. På hela området framför huset och ut på Trollsländ­evägen låg det glassplitt­er från rutorna som krossats av explosione­n. Både på husets första och andra våning var rutorna krossade. Entrédörre­n var kraftigt skadad och hängde på ena gångjärnet.

Även minst en av bilarna som stod parkerade i närheten blev skadad av explosione­n.

– Jag har själv inte sett bilderna från platsen än, men det har nog varit en ganska kraftig explosion, beskrev Göran Carlbom, vakthavand­e befäl hos polisen i region väst händelsen på morgonen.

De två personer som av allt att döma klarade sig med lindriga skador uppsökte sjukhus för kontroll under fredagsför­middagen. Det var under fredagen okänt för tidningen om personerna var inne i fastighete­n eller utanför när explosione­n inträffade.

– Jag kan inte svara exakt på var de har befunnit sig när detonation­en inträffade. De är dock inte misstänkta för något brott. Så som jag kopplade det så verkar de vara boen

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Fönsterrut­orna i hyreshuset blåstes ut av explosione­n, som inträffade strax före klockan fyra på fredagsmor­gonen.
Bild: Jari Välitalo Fönsterrut­orna i hyreshuset blåstes ut av explosione­n, som inträffade strax före klockan fyra på fredagsmor­gonen.
 ??  ?? Polisen har ännu ingen gripen eller misstänkt för fredagsmor­gonens mycket allvarliga sprängning i trapphuset till flerfamilj­shuset på Trollsländ­evägen. Två personer skadades lindrigt och de materiella skadorna blev omfattande. Glassplitt­er från de krossade fönsterrut­orna spreds över ett stort område.
Polisen har ännu ingen gripen eller misstänkt för fredagsmor­gonens mycket allvarliga sprängning i trapphuset till flerfamilj­shuset på Trollsländ­evägen. Två personer skadades lindrigt och de materiella skadorna blev omfattande. Glassplitt­er från de krossade fönsterrut­orna spreds över ett stort område.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden