Hallandsposten

Grannarna: ”Trodde inte det skulle hända här”

Halmstad: Småbarnsfö­räldrarna Jesper Johnson och Erika Trulsson bor granne med huset där något exploderad­e utanför dörren under fredagsmor­gonen. – Vi vaknade av en rejäl smäll. Det är lite läskigt, säger Erika Trulsson.

- Povel Arwidson pa@hallandspo­sten.se 010-471 51 28

Explosione­n skedde strax innan klockan fyra på fredagsmor­gonen.

– Man hörde det och kände av det. Det skakade till och man kände kraften på något vis. Vi märkte sen att en tavla hade ramlat ner, säger Erika Trulsson.

Sambon Jesper Johnson håller med:

– Man blev klarvaken. Men jag fattade inte att det var en explosion, jag trodde det var något från bygget här i närheten.

Därför kunde de somna om igen efter smällen.

– Det var först när jag vaknade igen vid sex och kollade ut genom fönstret och såg alla poliser som vi förstod att det var något annat, säger Erika.

På fredagseft­ermiddagen sitter de på baksidan igen och njuter av solen. Men att något exploderat så nära deras hem har gjort småbarnsfö­räldrarna lite oroliga.

– Det är sjukt att det händer – jag trodde inte det skulle hända något

På fredagseft­ermiddagen hade tekniker varit på plats och polisen hävde avspärrnin­garna på gatan förbi huset.

sådant här. Att grannen blir bombad känns helt sjukt, säger Jesper och får medhåll av Erika:

– Lite läskigt är det ju. När man tänker att det kunde ha hänt i vårt hus med lillen här så blir man lite orolig.

På fredagsmor­gonen pratade HP med fler grannar som hört smällen under morgonen.

– Det var en rejäl smäll, det liksom skorrade, berättade en boende i det till vardags lugna området.

En annan berättade att hen inlednings­vis trodde att det var åska som var på ingång när hen vaknade av smällen i natt. Men när oljudet slutade efter bara en solosmäll förstod hen att det rörde sig om något annat.

– Det är otrevligt när något sådant händer så klart, men jag är inte orolig. När något sådant här händer brukar det ju vara folk som bråkar med varandra, det brukar inte vara så att det händer vem som helst. Men det är klart, någon hade kunnat gå förbi när det hände, och det hade ju kunnat gå illa.

Ett par stenkast från platsen ligger Furulundss­kolan. Som grundskola är den ju fortfarand­e öppen för undervisni­ng, men då smällen skedde under natten tros inget skolbarn varit på väg till skolan vid tidpunkten för detonation­en.

” Vi vaknade av en rejäl smäll. Det skakade till och man kände kraften.

Erika Trulsson granne

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Jesper Johnson, Erika Trulsson och sonen Hector bor granne med huset på Furet där explosione­n skedde på fredagsmor­gonen.
Bild: Jari Välitalo Jesper Johnson, Erika Trulsson och sonen Hector bor granne med huset på Furet där explosione­n skedde på fredagsmor­gonen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden