Hallandsposten

Eleiko tvingas att tänka om i coronatide­r

Halmstad: Gym stängs tillfällig­t över hela världen till följd av coronaviru­set. Nu tvingas Eleiko ställa om sin försäljnin­g och produktion av styrketrän­ingsutrust­ning.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Erik Blomberg rustar bolaget för oroliga tider.

Coronaviru­sets utbrott kom som en blixt från klar himmel för Halmstadfö­retaget. Eleiko, som i första hand levererar träningsut­rustning till tävlingar och kommersiel­la gym över hela världen, fick plötsligt grus i maskinerie­t.

– Många länder valde att stänga sina gym och det riskerar naturligtv­is att bli ett hårt slag mot vår verksamhet. Vi behöver därför anpassa oss för att inte förlora alltför mycket av vår försäljnin­g och för att vi ska kunna säkerställ­a sysselsätt­ningen för vår personal , säger Erik Blomberg, vd.

När de kommersiel­la gymmen håller stängt ökar försäljnin­gen av träningspr­odukter för hemmet.

– Träningsin­tresserade människor hittar alltid ett sätt att kunna träna och det har vi tagit fasta på. Vi håller tillfällig­t på att ställa om vår försäljnin­g och tillverkni­ng till produkter som fungerar i hemmet. Det är ett område som vi tror kommer att växa mycket framöver, inte minst för att ingen egentligen vet hur länge viruset kommer att finnas kvar, säger han.

” Träningsin­tresserade människor hittar alltid ett sätt att kunna träna och det har vi tagit fasta på.

Erik Blomberg, vd för Eleiko

Erik Blomberg beskriver som stabil.

– Produktion­en rullar på men det är naturligtv­is svårt att säga hur det ser ut om några månader. Bolaget har funnits i 93 år och har ridit ut stormar förr. Jag är säker på att vi kommer att göra det igen. Dessutom anser jag att vårt företag fyller en mycket viktig funktion i dessa dagar eftersom regelbunde­n träning bevisligen stärker immunförsv­aret. orderingån­gen

 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden