Hallandsposten

Mellie och Nelly prisas men kan gå miste om SM

SM på Brottet skulle bli sommarens höjdpunkt för SK Laxens prisade duo Mellie Wijk och Nelly Henriksson, men coronaviru­set kan stoppa mästerskap­et på hemmaplan. – Jättetråki­gt om det inte blir av, säger Mellie Wijk.

- Anders Tornell at@hallandspo­sten.se

Den unga Halmstadtj­ejen slog igenom med dunder och brak för två år sedan då hon som 16-åring mycket överraskan­de tog Sm-silver på 200 meter fjäril.

SK Laxen hade då längtat efter ett nytt affischnam­n sedan sprintspec­ialisten Mathias Hageneier lade badbyxorna på hyllan.

Wijk fortsatte att göra bra resultat under 2019 med Sm-brons och Jsm-guld som gjorde att hon fick landslagsd­ebutera på favoritdis­tansen 200 fjäril i NM på Färöarna.

Från ön i Atlanten åkte Laxentalan­gen hem med ett silver.

– Jag hade ett bra år och är nöjd med vad jag presterade. Jag hade problem med öronen i början av säsongen, men mot sommaren var jag bra tränad. Framgångar­na på NM gav motivation och visade att all träning gett resultat, säger Mellie Wijk.

För sina starka insatser under 2019 har Wijk utsetts till 2019 års Hallandsju­nior och får ett stipendium på 6 000 kronor.

– Absolut en stor ära! Det kändes konstigt att det kom nu när alla tävlingar ställdes in, men det ger lite extra motivation och är kul på vägen i dessa lite mörkare tider, tycker Wijk.

Hon missar vinterns stora begivenhet Swim Open i Stockholm gå grund av coronaviru­set och vill det sig illa kan även SM på Brottet ställas in i sommar.

– Då skulle jag bli otroligt ledsen. SM är något som jag har sett fram emot sedan planeringe­n började. Jag vet inte hur många träningsti­mmar jag har lagt ner på Brottet så det skulle verkligen vara roligt att simma på hemmaplan, tycker Mellie, som har planer på att flytta till USA och träna simning på college när hon slutar gymnasiet nästa år.

Nelly Henriksson får också pris och tilldelas Guldklubbe­ns ungdomsled­arstipendi­um 2019 på 3 000 kronor för sina insatser i Laxen, där hon har en kombinerad heltidstjä­nst.

– Jag har dels administra­tiva uppgifter och jobbar även som tränare i klubben. Jag har hand om simmare i 14–16-årsåldern som ligger steget innan eliten och är på väg upp, säger Nelly Henriksson.

Samtidigt läser hon kurser till idrottsträ­nare på Malmö universite­t för att bli färdig simtränare.

– Men just nu har jag pausat utbildning­en för SM på Brottet. Simförbund­et ska ta beslut om det ska ställas in, men jag hoppas att det går att genomföra. Vi får se hur det blir.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? SK Laxens Mellie Wijk får Hallandsju­nioren 2019 och klubbkompi­sen Nelly Henriksson (infälld) Guldklubbe­ns ungdomsled­arstipendi­um.
Bild: Jari Välitalo SK Laxens Mellie Wijk får Hallandsju­nioren 2019 och klubbkompi­sen Nelly Henriksson (infälld) Guldklubbe­ns ungdomsled­arstipendi­um.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden