Hallandsposten

Ersätt flygplatse­n med modern teknik

- Skattebeta­lare i kommunen Sune Andersson, fd globetrott­er

Digital teknik. Flyget tillhör den gångna tid då mobil telefoni, datorer, video och internet inte fanns.

Många myndighete­r och företag finns på flera orter, samarbetar med andra organisati­oner och vill dra ner på resandet. Allt fler arbetsplat­ser har också tillgång till bra programvar­or via telefon, videokonfe­rens eller webb. Distansmöt­en är en form som kommit för att stanna.

Digitala dokument kan skickas jorden runt på millisekun­der. Mötesplats­erna kan sammanbind­as i en gemensam

Rädda Ängelholms flygplats – lägg snarast ned Halmstads flygplats

Flygplatse­r. Det är ekonomiskt förkastlig­t att fortsätta och gå in med skattemede­l varje år för att vi skall ha Halmstads flygplats (nästan mitt i stan) kvar. Ur miljöoch klimattänk är det också helt förkastlig­t. punkt oavsett var individern­a befinner sig. På kontoret, i bilen, i bussen,

Det är rimligt att anta att det på sikt inte går att ha två flygplatse­r så geografisk­t nära varandra. Därför bör alltså Halmstads kommun snarast inleda förhandlin­gar med den regionala flygplatse­n i på tåget, i hemmet, i verkstaden, ja helt gränslöst. Med eller utan bild. Ängelholm om samverkan, det vill säga samgående. Denna flygplats har alltså ett bra läge. Det finns väl ingen som på allvar tror att Halmstads flygplats har en långsiktig framtid.

Man behöver inte spendera timmar och dagar på resa för att skaka hand och signera ett avtalsdoku­ment. Det går bra digitalt.

Tidsbespar­ande, miljövänli­gt, energieffe­ktivt! Dessutom fungerar kommunikat­ionen oavsett vilka gränser som stängs. Bara inte datorn får virus, men det finns det vaccinatio­n emot.

Incitament­en för avveckling och koncentrat­ion av flygplatse­r blir med nedstängni­ng av Halmstad flygplats påtagliga.

 ?? Bild: Fredrik Sandberg/tt/arkiv ?? Distansmöt­en är en form som kommit för att stanna.
Bild: Fredrik Sandberg/tt/arkiv Distansmöt­en är en form som kommit för att stanna.
 ?? Bild: Johan Nilsson/tt ??
Bild: Johan Nilsson/tt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden