Hallandsposten

Nick Söderblom vill erbjuda familjeäve­ntyr i friluftspa­rk

Nick Söderblom var med i det populära tv-programmet ”Robinson” två år i rad. Nu vill han dela med sig av sina äventyrlig­a erfarenhet­er. Han, tillsamman­s med Michael Persson, jobbar för fullt inför det nya familjeläg­ret Wild Camp, som ska äga rum i Vinnalt

- Sara Öster so@hallandspo­sten.se 010-471 51 23

” Det här ska handla om gemenskap, familjer ska tävla mot varandra, heja på vandra och känna gemensam glädje

Michael Persson äger och driver Vinnalt Event tillsamman­s med sin bror Joachim. Friluftspa­rken ligger strax utanför Simlångsda­len – här kan sällskap boka in sig för att paddla kanot, fiska, kasta yxa, skjuta pil, bara vara och andas in naturens skönhet.

Nu planerar Michael Persson och Nick Söderblom inför det kommande barnfamilj­slägret.

Nick Söderblom

– Det här är en blandning av de båda populära programmen ”Robinson” och ”Wild kids”, därför har vi nu bestämt att det ska heta Wild Camp. Det låter väl bra, säger Nick och tillägger:

– Jag och Michael träffades på ett event där jag föreläste. Vi snackade en del och märkte att vi klickade väldigt väl. Det var då hela idén föddes kan man säga.

Tanken är att lägret ska få fler barnfamilj­er att faktiskt tillägna mer tid med varandra. Och såklart upptäcka naturens härlighet. Det är är inget överlevnad­släger som det är i ”Robinson” – här finns mat, värme och tak över huvudet. Däremot får man lära sig göra upp en eld med hjälp av tändstål och laga maten själv.

– Familjer i dag leker inte ute i skogen på samma sätt som man gjorde förr. Samhället ser helt annorlunda ut. Det är otroligt viktigt att alla i familjen får upp ögonen för varandra, och hittar på saker tillsamman­s, säger Nick.

Alla familjer är välkomna men Nick och Michael betonar att det är bra om barnen som medverkar inte är allt för små.

– De ska ändå kunna utföra aktivitete­rna som vi har tänkt. Som yngst kan barnen vara runt åtta år. Sen är yngre barn givetvis välkomna, men de kanske får heja på då istället, säger Michael.

Det första lägret är planerat till den 12-14 juni, en fredag till söndag. Nästa tillfälle blir den 17-19 juli och 21-23 augusti. På grund av coronaviru­set kan datumen ändras.

– Vi tar bara runt tio familjer åt gången, så vi blir max 40-50 personer samtidigt. Jag tror att skogen är det bästa stället att vara i under dessa tider. Skulle det bli andra restriktio­ner i och med viruset hittar vi annat tillfälle. Men i nuläget planerar vi att köra, säger Michael och tillägger:

– På grund av den situation som vi är i är det säkert många som bestämmer att semestra på hemmaplan. Då känns det fint att vi gör något för ungdomar och familjer i Halmstad med omnejd.

De deltagande familjerna får testa på allt från att kasta yxa, göra upp en eld, skjuta pil och en rad andra hemliga ”Robinson-inspirerad­e” tävlingar.

– Det här ska handla om gemenskap, familjer ska tävla mot varandra, heja på vandra och känna gemensam glädje. Förhoppnin­gsvis tar de med sig något av det som de lär sig in i vardagen, avslutar Nick.

Mer info om lägret och hur man anmäler sig hittar du på www. vinnalt.se, och på Vinnalt Events sociala medier.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Nick Söderblom och Michael Persson, som äger Vinnalt Event, satsar på ”Robinson-inspirerat” familjeläg­er.
Bild: Roger Larsson Nick Söderblom och Michael Persson, som äger Vinnalt Event, satsar på ”Robinson-inspirerat” familjeläg­er.
 ??  ?? Nick Söderblom och Michael Persson. Familjerna får testa på att både skjuta pil och kasta yxa.
Nick Söderblom och Michael Persson. Familjerna får testa på att både skjuta pil och kasta yxa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden