Hallandsposten

Par åtalas misstänkta för att ha sålt knark från sin bostad

Knäred: Ett medelålder­s par åtalas för att ha sålt mängder av narkotika, alkohol, haft vapen och patroner olovligt i en industrilo­kal omgjord till bostad.

- Josefine Ingvarsson ji@hallandspo­sten.se

Paret anhölls och häktades i slutet av januari efter att polisen hade gjort en husrannsak­an. I lokalen, som är en industrifa­stighet i Knäred som man enligt åtalet misstänker även är deras bostad, fanns bland annat knappt 1 000 tabletter och strax över 300 gram amfetamin och flera andra narkotikak­lassade tabletter.

Dessutom fanns utrustning för att framställa narkotika och en större mängd alkohol i lokalen. Till exempel hittades 39 flak öl 7,5 liter vodka, 10 flaskor whisky samt stora mängder cigaretter.

Paret åtalas nu på flera punkter, bland annat olagligt innehav av alkohol, vapenbrott, narkotikab­rott med misstanken att de tillsamman­s, eller i samförstån­d, hade planer att sälja narkotikan och alkoholen.

Polisen fick upp ögonen för dem i samband med att de stannat en bil i området kring deras bostad i ett annat ärende. Polisen misstänkte därefter att föraren hade varit på platsen för att handla narkotika och åkte dit. Förutom narkotikan och alkoholen åtalas de även för grovt vapenbrott. I en bastudel hittade polisen nämligen även ett skarpladda­t och osäkrat vapen. Mannen hävdar att det tillhör en kompis.

Han berättar i förhör att han inte tycker att det ligger säkert någonstans och att han har sparat det för att kunna ge tillbaka det till kompisen om han vill ha det, när han kommer tillbaka.

Polisen hittade även drygt 60 000 kronor i kontanter, flera sim-kort, telefoner och datorer. Åklagaren yrkar att kontantern­a ska förverkas eftersom det är sannolikt att dessa kommer från brottslig verksamhet, enligt åtalet.

Den åtalade mannen erkänner visst innehav och bruk av narkotika och alkohol men säger att det bara är för eget bruk. Varken kvinnan eller mannen medger anklagelse­rna om försäljnin­g varken av alkohol eller narkotika. De säger också att de inte heller bor på adressen, som de misstänks göra olovligen då byggnaden inte har bygglov för att göras om till bostad och därför inte heller får bebos.

Kvinnan nekar till alla anklagelse­r i åtalet och säger sig inte ha med det att göra i förhör med polisen.

 ?? Bild: Polisen ?? Ett medelålder­s par är häktade misstänkta för att ha sålt knark och alkohol samt ha haft vapen olovligt.
Bild: Polisen Ett medelålder­s par är häktade misstänkta för att ha sålt knark och alkohol samt ha haft vapen olovligt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden