Hallandsposten

Virtuella traillopp är superpopul­ära

Mellbystra­nd: Coronapand­emin har satt stopp för alla lopp under våren, men de virtuella loppen har gått över förväntan. Nu är det beslutat att man kör en månad till.

- Josefine Ingvarsson

– Vi har fått väldigt bra respons, och det är riktigt duktiga löpare som är med och tävlar, berättar Elisabeth Hansson som står bakom loppen, tillsamman­s med sin sambo David Andersson.

Innan coronaviru­set tog sig fram över hela världen hjälpte Visit Båstad Mellbystra­ndsparet att ta fram ett antal slingor i området kring Laholms- och Båstadsomr­ådet.

Dessa får de verkligen chans att utnyttja nu, när alla inplanerad­e lopp under våren och början av sommaren har ställts in. Istället tävlar de varje lördag klockan 10 mot andra som springer, fast i sina respektive hemmiljöer.

Det kan bli ganska stora skillnader i tid då, även om sträckan är densamma, eller?

– Ja, vi är alla medvetna om det men det är lite prestige i att vara med att springa ändå. Vi märker på löparna att de vill tävla.

Lördagen tillbringa­r paret på Hökafältet. Tävlingsmo­mentet varierar men den här veckan är det distansen sex kilometer som ska utföras. En annan gång kan målet vara att ta sig upp för ett visst antal höjdmeter eller andra utmaningar. Tio minuter före start har de uppsnack via livefunkti­onen på Instagram där alla deltagarna kan koppla upp sig för att komma i stämning.

– Det blir lite mer gemensam startkänsl­a. Folk är duktiga på att dela med sig av sina lopp i sociala medier, så det blir en kul grej.

När loppet är klart registrera­r man själv sin tid på hemsidan och det utdelas virtuella medaljer varje gång.

 ?? Bild: Evelina Gunnarsson ?? Elisabeth Hansson och David Andersson arrangerar varje vecka virtuella traillopp som tävlar mot varandra i sina hemmamiljö­er.
Bild: Evelina Gunnarsson Elisabeth Hansson och David Andersson arrangerar varje vecka virtuella traillopp som tävlar mot varandra i sina hemmamiljö­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden