Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Elitloppsh­elgen närmar sig med stormsteg.

I helgen avgörs ”Vägen till Elitloppet” på Gävletrave­t och min vinnare är Billie de Montfort som gjort det bra i båda sina starter på svensk mark.

Årets roligaste travhelg är visserlige­n en vecka bort men det är fritt fram att börja spekulera redan nu. I skrivande stund är elva hästar inbjudna och efter lördagens V75-omgång är de minst tolv då vinnaren av Gulddivisi­onen på Gävletrave­t är garanterad en plats om kretsen runt hästen är intressera­d av att starta.

Min vinnare på lördag är Billie de Montfort. Det nioåriga stoet har gjort det bra på svensk mark och den här gången borde hon få ett bättre slagläge än det hon fick på Åby för två veckor sedan. Det kanske till och med kan bli ledningen då jag tror att hon är snabb nog att ta sig förbi Conrads Rödluva från start.

Motstånd saknas dock inte. Racing Mange har visat att han hänger med alla hästar och han har gått bra på slutet. En annan utmanare är Ferrari B.R. som spurtade riktigt fort i sin näst senaste start.

Kollar man på de som hittills har blivit inbjudna så är det bara att konstatera att det är de bästa som finns att tillgå även om jag saknar Heart of Steel som borde vara självskriv­en efter sin fina insats i Copenhagen Cup.

Bara fem rätt i lördags

Vi fick ingen vidare start på förra veckans V75:a.

I den första avdelninge­n missade vi precis Cobbys Nana och i den andra hann inte Björn Goop dit med spiken Vincero’ Gar. I övriga lopp hade vi alla rätt men det hjälpte föga då det inte blev någon utdelning på femmorna.

Det innebär som bekant att det är jackpot denna lördag och jag tycker mig ha hittat två intressant­a spikar. 3 Carry Cash i den andra avdelninge­n har en hög kapacitet och såg riktigt bra ut senast. Håller hon sig bara på benen så blir hon svårslagen.

Min andra spik hittar jag i kallblodsl­oppet där

9 Spang Viktor står ut i konkurrens­en. Insatsen i den förra starten var av bästa märke och gör han om den vinner han nu också.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden