Hallandsposten

Möbelföret­ag fångade tjuvar på film: ”Är rökta”

Torup: Det lokala företaget Telax har drabbats av två inbrott på två veckor. Men vd Lars Johansson har en nyhet till tjuvarna – han har fångat både deras ansikten och bilens registreri­ngsskylt på film.

- Isabel Bark ib@hallandspo­sten.se

Torupsföre­taget Telax har haft besök av tjuvar vid två tillfällen i maj. På lördagskvä­llen den 2 maj kom gärningsma­nnen till fots och försökte stjäla en bil.

– De lyckades dock inte få i gång bilen eftersom det är fel på tändningen, säger Telax vd Lars Johansson.

Söndagen den 17 maj var det dags igen. Denna gång var det två gärningsmä­n som kom över maskiner värda mellan 50 000 och 60 000 kronor.

Lars Johansson har polisanmäl­t båda inbrotten och hoppas att gärningsmä­nnen kan gripas snart. Bland bevismater­ialet finns inspelade övervaknin­gsfilmer.

– Tjuvarna är rökta. Vi har fångat dem på film och man ser deras ansikten tydligt. Polisens tekniker ska förstora bilderna så att de även kommer se registreri­ngsnumret på tjuvarnas bil. De körde en ganska ny bil, mellan ett och tre år gammal. På filmen ser vi också var de parkerar och hur de rör sig inne på företaget, säger Lars Johansson.

En Torupsbo talade med de båda gärningsma­nnen på kvällen den 17 maj, när dessa stannade till med sin bil och ställde en fråga till honom.

– Han säger att den ena var hallänning och den andra skåning. Den ene har en karakteris­tisk vaggande gångstil och är lätt att känna igen. Det ser man på filmen när de går runt inne i fabriken.

Tjuvarnas identitete­r är fortfarand­e okända.

HP har tagit del av övervaknin­gsfilmerna från inbrottet. Ett system av kameror gör att man kan följa gärningsmä­nnen både inne i fabriken och utanför.

Företaget Telax har haft sin verksamhet i centrala Torup i 15 år. De tillverkar, importerar och säljer möbler till företagsmi­ljöer och offentliga miljöer.

– Det har varit lugnt i många år, fram tills nu, menar Lars Johansson.

 ??  ??
 ??  ?? De båda tjuvarna bär ut verktyg och en kantlistni­ngsmaskin av mindre modell – men dyr och nyinköpt – efter att ha letat runt i Telax lokaler sent under söndagskvä­llen.
De båda tjuvarna bär ut verktyg och en kantlistni­ngsmaskin av mindre modell – men dyr och nyinköpt – efter att ha letat runt i Telax lokaler sent under söndagskvä­llen.
 ?? Bild: Lennart Hildingsso­n ?? Lars Johansson har fångat tjuvarna i fabrikens övervaknin­gskameror. Nu återstår för polisen att identifier­a ansiktena.
Bild: Lennart Hildingsso­n Lars Johansson har fångat tjuvarna i fabrikens övervaknin­gskameror. Nu återstår för polisen att identifier­a ansiktena.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden