Hallandsposten

Byggde sig en glasskiosk på en vecka

Unnaryd: En sommar som uppmanar till svemester och utflykter i närområdet har fått ägarna till Tiraholms fisk att bredda verksamhet­en.

- Isabel Bark

– Vi har tagit ett snabbt beslut att satsa på att bygga en ny glassbar som förser gästerna med glass utomhus, säger Malin Ekwall.

I coronapand­emins spår går många företag inom besöksnäri­ngen på knäna. Även Tiraholms fisk har tappat i antal restaurang­och hotellgäst­er. Med det rådande läget behövde verksamhet­en ett till ben att stå på, samtidigt som orden svemester och hemester är på allas läppar.

– Det är klart att det ställer krav på oss att på ett säkert sätt kunna ta emot och skapa värden för våra gäster. Men är det någonstans

” Det är klart att det ställer krav på oss Malin Ekwall Tiraholms fisk

det ska vara tryggt att befinna sig i dessa tider så är det väl i och nära naturen? säger Malin Ekwall som driver Tiraholms fisk tillsamman­s med familjen.

I samarbete med en lokal snickare har företaget nu lyckats bygga ett glasskafé på mindre än en vecka. I lördags serverades de första glassarna.

– Givet att gästerna fortsätter att komma ger nysatsning­en oss också möjlighet att säkra de sommarjobb till bygdens ungdomar som vi vet har stor betydelse, säger Malin Ekwall.

Utöver glasskafée­t kommer restaurang­ens uteserveri­ng att glasas in för att få till fler bekväma matplatser.

– Vi är mycket angelägna om att göra det trevligt för våra trogna stammisar som varit kunder hos oss i decennier.

I lördags arrangerad­es också en bakluckelo­ppis på Tiraholm. Både besökare och utställare uppmanades att hålla avstånd från varandra och vidta de försiktigh­etsåtgärde­r som Folkhälsom­yndigheten uppmanar till.

 ?? Bild: Privat ?? Tiraholms fisk tog ett snabbt beslut om att bygga en ny glassbar, som komplement till restaurang­en, gårdsbutik­en och hotellet.
Bild: Privat Tiraholms fisk tog ett snabbt beslut om att bygga en ny glassbar, som komplement till restaurang­en, gårdsbutik­en och hotellet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden