Hallandsposten

Par ordnar camping för de bekväma

Halland: Glöm liggunderl­ag och sovsäckar. När Jeandré Le Roux och Daniel Ramström ordnar camping är tälten mer som vanliga sovrum. Nu satsar de på att sprida sitt glamping-koncept i Halland.

- Emelie Nordh en@hallandpos­ten.se 010-471 51 15

Halmstad: Jeandré Le Roux och Daniel Ramström har hakat på trenden med ”glamping”. Nu satsar de på att sprida sitt koncept i Halland.

Glamour är kanske inte det första ordet som förknippas med att bo i tält. Men det är just vad begreppet ”glamping” handlar om.

– Det står för glamorös camping. Tälten har säng och inredning, man kan säga att du får samma komfort som i ett sovrum, säger Jeandré Le Roux.

Tillsamman­s med sin man Daniel Ramström driver hon Halmstadfö­retaget Nordic Pop-ups som ordnar glamping-upplevelse­r.

Paret har köpt på sig ett lager av sängar och tält som de kan sätta upp i naturen där kunderna önskar. I år satsar de också på att etablera fasta ”glampingar”.

– Vi står för tält och inredning och lite hjälp att komma i gång, förklarar Daniel Ramström.

Den senaste tiden har paret bland annat byggt upp en glamping-by på Vinnalt Events område en bit utanför Simlångsda­len.

Platsen ligger i skogen och har förutom tälten en så kallad grillkåta.

– Tanken är att man ska kunna kombinera aktivitete­rna som finns här med att bo i tälten. Man kan få frukostpak­et inkluderat och vi kan ordna med en kock som lagar mat, säger Jeandré Le Roux.

Under företagets paraply finns även en tjänst som kallas ”pop up-lounger”. Det kan förklaras som att man ordnar loungemilj­öer på olika platser utomhus.

– Det kan till exempel vara för ett födelsedag­sfirande, en babyshower eller en möhippa, säger Jeandré Le Roux.

Sedan tidigare driver paret företaget Nordic Stretch Tents som hyr ut och säljer väderskydd, ofta till evenemang. Exempelvis har musikfesti­valen Way Out West i Göteborg varit en av kunderna.

Glamping-verksamhet­en startades upp förra året. Jeandré Le Roux berättar att de fått idén från hennes hemland Sydafrika.

– Där är glamping väldigt populärt. Vi var där i början av året och då kom vi också på det här med pop up-lounger, säger hon.

I fjol riktades glampingen mer mot företag som ofta fanns utanför länet, i Stockholm eller andra delar av Norden. Men i och med att pandemin satt stopp för alla större evenemang vänder de sig nu i allt större utsträckni­ng till privatpers­oner. Geografisk­t har fokus också hamnat mer lokalt.

Vinnalt kom paret i kontakt med efter att ha läst en artikel i Hallandspo­sten som handlade om att eventföret­aget startar upp familjeläg­ret Wild camp tillsamman­s med den tidigare Robinson-deltagaren Nick Söderblom.

Delägaren Michael Persson berättar att glamping-konceptet passade perfekt för företaget, som även anordnar andra sällskapsa­ktiviteter.

Normalt brukar de ha som mest att göra från maj till september men den senaste tiden har man drabbats av många avbokninga­r i coronakris­ens spår.

– Nu satsar vi på de från Halmstad i sommar. Vi hoppas att familjer gör aktivitete­r och upptäcker naturen i närområdet i stället, säger han.

Nyligen satte Jeandré Le Roux och Daniel Ramström också upp ett av sina glamorösa tält i Unnaryd, hos Kroksjöns Skogsretre­at. Planen är att jobba vidare med konceptet och hitta fler platser i Halland att sprida det till.

– Det här är bara början. I och med att alla event är inställda har vi tid att utveckla detta, säger Daniel Ramström.

 ??  ??
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Jeandré Le Roux och Daniel Ramström driver ett glamping-företag. I år satsar de på att sprida sitt koncept i Halland.
Bild: Jari Välitalo Jeandré Le Roux och Daniel Ramström driver ett glamping-företag. I år satsar de på att sprida sitt koncept i Halland.
 ??  ?? Idén till glampingen har de fått från Sydafrika. ”Där är glamping väldigt populärt,” säger Jeandré.
Idén till glampingen har de fått från Sydafrika. ”Där är glamping väldigt populärt,” säger Jeandré.
 ??  ?? Michael Persson på Vinnalt Event berättar att glampingko­nceptet passade perfekt för hans företag.
Michael Persson på Vinnalt Event berättar att glampingko­nceptet passade perfekt för hans företag.
 ??  ?? Den senaste tiden har paret byggt upp en glamping-by på Vinnalt Events område utanför Simlångsda­len.
Den senaste tiden har paret byggt upp en glamping-by på Vinnalt Events område utanför Simlångsda­len.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden