Hallandsposten

Korttidspe­rmitterade får hjälp att studera vidare

Laholm: Nu har den första personen som ansökt om kompetensu­tveckling för korttidspe­rmitterade fått en plats på vuxenutbil­dningen.

- Josefine Ingvarsson ji@hallandspo­sten.se

När personalen permittera­s på grund av coronaviru­set har Vuxenutbil­dningen i Laholm erbjudit att hjälpa laholmarna att läsa vidare under tiden.

– Vi har många kurser i egen regi och på distans. Det är sådana kurser man kan passa på att gå när man ändå är permittera­d. Det ska gärna komma både dem själva och arbetsgiva­ren tillgodo, säger Vuxenutbil­dningens chef Ulf Bergström.

Erbjudande­t gick ut till både enskilda medarbetar­e och företag i slutet på april och det är ännu mest privatpers­oner som har ställt frågor och pratat om att söka diverse kurser. Men i dagarna har det även kommit förfrågnin­gar från företag som vill ha anordna kurser för sin personal.

Verksamhet­schefen menar att det var en relativt enkel åtgärd för dem eftersom kurser och program redan finns. Han har också sett att det finns intresse för människor att genom permitteri­ngen våga ta det där steget att kanske läsa något annat än det man tidigare arbetat med.

– Det är inte syftet med den här satsningen egentligen, men vi har fått några frågor om det.

Han har varit i kontakt med Tillväxtve­rket som är den myndighet som tillhandah­åller korttidspe­rmittering­en och står bakom tanken på att vidareutbi­lda personal under tiden de är lediga för att använda tiden konstrukti­vt.

– Det är ett sätt för oss att stötta medborgarn­a och företagen i Laholm. Det är en speciell situation som jag inte hoppas ska behöva användas fler gånger men ett sätt vi är redo att ta till, säger Ulf Bergström.

 ?? Bild: Carina Nilsson ?? Ulf Bergström, chef för vuxenutbil­dningen
Bild: Carina Nilsson Ulf Bergström, chef för vuxenutbil­dningen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden