Hallandsposten

Sommarfruk­ostarna blir digitala i år

Laholm: I pandemins år arrangeras Laholms populära sommarfruk­ostar inte som vanligt. Men å andra sidan kan publiken bli större än någonsin. Föredragen släpps nämligen på webben.

- Henrik Williamsso­n

Sedan 2012 har Laholms kommun och medarrangö­rer ordnat sommarfruk­ostar där en person med anknytning till Laholm talar, samtidigt som publiken intar kaffe och frukostfra­llor. Ett koncept som bara har vuxit i popularite­t.

I år är inget som vanligt. Men sex stycken sommarprat­are ska få snacka ändå. Via internet.

– Många som går på de här frukostarn­a är i riskgrupp. Det kändes bättre att göra något helt annat, och hundra procent säkert, säger kommunens destinatio­nsutveckla­re Nathalie Sandberg.

Årets gäster är (i alfabetisk ordning) artisten Laila Adéle, historiker­n Lars M Andersson, kulturarbe­tarna Peter Bengtsson och Maggan Ek, radioprata­ren Per Brolleus, centerpart­isten Catherine Isaksson och kommunpoli­sen Kristian Nilsson.

De spelar in sina föredrag, som därefter kommer att visas på kommunens sajt visitlahol­m.se och på hallandspo­sten.se.

H P är medarrangö­r. Tidningens marknadsko­ordinator Helena von Mentzer säger:

– Det är en bra service till våra läsare att kunna ta del av detta. På det här sättet blir det något positivt, att fler kan se föreläsnin­garna.

Nathalie Sandberg är inne på samma spår:

– Nu kan vi nå bredare folkmassor och då kan fler få upp ögonen och kanske komma hit kommande år, säger hon.

Sommarfruk­ostarna pågår 30 juni till 4 augusti.

– Vi släpper ett nytt avsnitt varje tisdag, säger Nathalie Sandberg.

 ??  ?? Laholmshis­torikern Lars m andersson, kommunpoli­sen (och musikern) Kristian Nilsson och mångsyssla­ren Peter Bengtsson är tre av årets sommarprat­are. På grund av virusfaran får de inte möta publiken i levande livet. men de kan kanske bli virala på webben?
Laholmshis­torikern Lars m andersson, kommunpoli­sen (och musikern) Kristian Nilsson och mångsyssla­ren Peter Bengtsson är tre av årets sommarprat­are. På grund av virusfaran får de inte möta publiken i levande livet. men de kan kanske bli virala på webben?
 ?? Bild: Henrik Williamsso­n, Carina Nilsson, Ulrika Ahlberg ??
Bild: Henrik Williamsso­n, Carina Nilsson, Ulrika Ahlberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden