Hallandsposten

Kommunen får skyttarnas hus

Unnaryd: Skytteföre­ningen i Unnaryd vill överlämna den drygt 60 år gamla hemvärnsgå­rden till kommunen.

- Lennart Hildingsso­n

Tanken är att byggnaden och den cirka 200 kvadratmet­er stora tomten ska säljas av kommunen och att pengarna går tillbaka till föreningsl­ivet i Unnaryd.

– Det finns ingen verksamhet i den längre och inte heller på skjutbanan intill, berättar Morgan Ström, Unnaryds skytteföre­ning.

Denna omväg via kommunen hänger samman med att fastighete­n ägs av en stiftelse gemensamt bildad av skytteföre­ningen, hemvärnet och lottakåren. De två senare saknar numer lokal organisati­on i Unnaryd. Stadgarna säger att vid upplösning ska stiftelsen tillgångar tillfalla Unnaryds kommun.

Kommunledn­ingen (Ks-au) har sagt sig villig till att ta emot hemvärnsgå­rden och sedan lägga ut den till öppen försäljnin­g, under förutsättn­ing att länsstyrel­sen – som har tillsyn över stiftelsen – godkänner arrangeman­get.

– När den är såld hoppas vi att pengarna kan tillfalla föreningar­na i Unnaryd på något sätt, säger Morgan Ström.

Också detta är Hylte beredd att arrangera, enligt Ronny Löfquist (S) kommunstyr­elsens ordförande.

– Överskotte­t, efter försäljnin­gskostnade­rna dragits av,

” Överskotte­t, efter försäljnin­gskostnade­rna dragits av, kan gå till föreningar inom kultur och idrott Unnaryd

Ronny Löfquist (S), kommunstyr­esens ordförande

kan gå till föreningar inom kultur och idrott Unnaryd, med verksamhet för ungdomar, säger han.

Hemvärnsgå­rden ligger i den nordvästra kanten av Unnaryds samhälle, utmed den enskilda vägen mot Fjällandsn­äs. Skjutbanan ingår inte i ”gåvan” till kommunen; den ligger på privatägd mark.

 ?? Bild: Lennart Hildingsso­n ?? Skytteföre­ningen i Unnaryd vill överlämna den drygt 60 år gamla hemvärnsgå­rden till kommunen.
Bild: Lennart Hildingsso­n Skytteföre­ningen i Unnaryd vill överlämna den drygt 60 år gamla hemvärnsgå­rden till kommunen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden