Hallandsposten

Haug ersätter Jarvis när HBTK bygger nytt i pandemins fotspår

Han behöver visserlige­n inte jaga ytterligar­e en spelare till lagen sedan Svenska bordtennis­förbundet backat i förslaget om en fjärde spelare i Pingisliga­n. Men mycket är fortfarand­e oklart för sportchefe­n och tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson i Halmstad BTK

- Jan-owe Wikström jow@hallandspo­sten.se

– Jag är inte ens själv klar för nästa säsong och just nu är jag permittera­d. Jag lobbade tidigt för att vi skulle vara ute i tid, men sedan kom coronapand­emin och mycket blev stiltje, säger Tickan vars kontrakt löper ut den 30 augusti.

Samtidigt öppnar han för en fortsättni­ng:

– Självklart vill jag fortsätta här. Jag är stadgad i Halmstad och inte särskilt sugen på att hoppa på något nytt utan vill fortsätta att utveckla den här föreningen.

Så lär det också bli.

– Vi kommer i veckan att sätta oss ner och förhandla med Tickan i veckan om en fortsättni­ng. Att det har dröjt beror på pandemin eftersom vi måste veta vilka pengar vi har att röra oss med. Vi har en stabil ekonomi, men är ändå oroliga med tanke på att vi inte vet hur det blir det sommarlägr­et som omsätter 700 000 kronor och Halmstad Masters som också är en stor inkomstkäl­la, säger Lasse Holmqvist i HBTK.

– Sedan vet vi ju inte hur det kommer att påverka våra sponsorer. Även om vi har många små i stället för ett fåtal stora kan det bli tufft att få in de 2,5 miljonerna som krävs för i nuläget ligger vi bara på hälften, fortsätter han och avser klubbens 200 sponsorer.

” Självklart vill jag fortsätta här. Jag är stadgad i Halmstad och inte särskilt sugen att hoppa på något nytt.

Klart är emellertid att Simon Arvidsson, Elias Ranefur och Fabian Åkerström fortsätter medan engelsmann­en Tom Jarvis lämnar herrlaget för att försöka ta nästa kliv utomlands.

– Vi hade en klar fördel förra säsongen när vi hade fyra riktigt bra och jämbördiga spelare. Men det var kanske lite för lyxigt och lär väl inte bli möjligt den här gången, säger Tickan.

Nej, i stället väljer HBTK att ersätta Tom Jarvis med den norska jättetalan­gen Borgar Haug som flyttas upp från Superettan­laget.

– Han har på sikt potential för att bli väldigt, väldigt bra så han förtjänar en plats i A-laget, säger Lasse om 18-åringen.

Det innebär också att klubbens lag i Superettan läggs ner när samtidigt Wille Kindblad går till konkurrent­en Kävlinge, ”men han kommer att fortsätta träna i Halmstad” och att såväl Jonathan Thimon som Owen Cathcart kommer att söka sig utomlands.

– Det var ett lag för att slussa in yngre spelare och när de flesta nu har fått andra chanser finns det ingen anledning att ha kvar det. Dessutom gick ju ett av våra andra lag upp i ettan och det känns som ett mer lagom kliv för våra egna talanger, anser Carlsson.

Någon större besparing blir det dock inte för HBTK.

– Nej, ungefär 25 000 kronor sparar vi, medger Lasse och berättar att de flesta bitarna även är på plats i damlaget.

Det vill säga Stina Källberg ersätter Charlotte Carey medan Jennie Edvinsson stannar och troligtvis även Erika Fronth som nyligen har fått ett kontraktsf­örslag.

Vem som blir huvudträna­re är däremot oklart eftersom Fredrik ”Figge” Håkansson i stället kommer att få en större roll i herrlaget.

– Där har vi en lösning på gång. Sedan har vi också en del idéer på arbetssätt­et framöver. Bland annat kan det bli så att Figge och Tickan kommer att dela på tränarsyss­lan på pingisgymn­asiet, säger Holmqvist.

– Men först måste vi få klart med Tickan och Figge för att sedan kunna få den sista pusselbite­n på plats.

Ulf ”Tickan” Carlsson

 ?? Bild: Robert Boman ?? Tom Jarvis lämnar Halmstad BTK för spel i Europa och ersätts av den norske jättetalan­gen Borgar Haug (infällda bilden) som flyttas upp från HBTK:S Superettan­lag.
Bild: Robert Boman Tom Jarvis lämnar Halmstad BTK för spel i Europa och ersätts av den norske jättetalan­gen Borgar Haug (infällda bilden) som flyttas upp från HBTK:S Superettan­lag.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden